Fransız edebiyatının sevilen yazarlarından ödüllü ve çok katmanlı bir psikolojik gerilim

Aralık 8, 2021

Fransız edebiyatının sevilen yazarlarından ödüllü ve çok katmanlı bir psikolojik gerilim

Delphine de Vigan’ın “Gerçek Bir Hikâyeden Uyarlanmıştır” adlı romanı, Nazlı Ceyhan Sümter çevirisiyle Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

2015 Renaudot Ödülü

Bir süredir yaratma heyecanı sekteye uğramış olan yazar Delphine, L. adında bir gölge yazarla tanışır. Bu sırada imzasız bir tehdit mektubu alır. Bunu kimin yazdığını araştırırken L.’yle samimiyeti de artar. İki kadının hayatları yavaş yavaş iç içe geçer ve Delphine, L.’nin tutkulu kişiliğinin etkisi altına girerek zamanla hem birey hem de yazar olarak kendi kimliğini sorgulamaya başlar.

Delphine de Vigan, günümüz Fransız edebiyatının sevilen yazarlarından. Gerçek Bir Hikâyeden Uyarlanmıştır, psikolojik gerilimden üstkurmacaya çeşitli katmanlarıyla, Fransa’da ve yayımlandığı diğer ülkelerde eleştirmenlerin övgülerini topladı.

“Hepimiz bir başkasının batığı, bir başkasında kayıp olanız ve bunun hiçbir anlamı yok.”

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

Delphine de Vigan, 1966’da Boulogne-Billancourt’da doğdu. Alfortville’de bir araştırma şirketinde çalışırken roman yazmaya başladı. İlk romanı Jours sans faim (2001) Lou Delvig takma adıyla yayımlandı. Göze çarpan ilk romanı, No ve Ben (2007), Uluslararası Rotary Ödülü’nü (2009) ve Fransa’nın prestijli Kitabevleri Ödülü’nü kazandı. Onlarca dile çevrilen roman sinemaya da uyarlandı. Bu başarının ardından De Vigan yazarlığa ağırlık verdi. Bipolar bozuklukla mücadele eden bir kadını konu alan Rien ne s’oppose à la nuit 2011’de Fransa’da Fnac Roman Ödülü, Elle Okurları Ödülü ve Renaudot Ödülü’ne layık görüldü. Gerçek Bir Hikâyeden Uyarlanmıştır (2015), Renaudot ve Genç Goncourt ödüllerini aldı, Roman Polanski tarafından sinemaya uyarlandı (2017). 

edebiyathaber.net (8 Aralık 2021)

Yorum yapın