Fransız Akademisi Büyük Roman Ödüllü “Kremlin’in Büyücüsü” raflarda

Kasım 28, 2023

Fransız Akademisi Büyük Roman Ödüllü “Kremlin’in Büyücüsü” raflarda

Giuliano da Empoli’nin Kremlin’in Büyücüsü adlı romanı, Seda Ağar çevirisiyle Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Giuliano da Empoli’nin 2022 yılında yayımlanan ve aynı yıl kendisine Fransa’nın en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olan Fransız Akademisi Büyük Roman Ödülü’nü getiren ilk romanı Kremlin’in Büyücüsü, Ayrıntı Yayınları’ndan çıktı! Gerçek olayları kurmacayla harmanladığı Kremlin’in Büyücüsü’nde Putin Rusyası’nın detaylı bir portresini çizen Giuiliano da Empoli, Putin’in iktidara geliş sürecini, yeni düzenle uzlaşmak istemeyen oligarkları birer birer tasfiye edişini, iktidar etrafında dönen entrika ve manipülasyonları, Putin ile siyasi danışmanı üzerinden anlatıyor. Günümüz Rusya yönetimindeki birçok kişi ve kurumu da romana dahil eden yazar, romanını “gerçek bir Rus hikâyesi” olarak niteliyor. 

Ayrıntı Yayınları’nın edebiyat okurlarıyla buluşturduğu Giuliano da Empoli imzalı Kremlin’in Büyücüsü, iki ana karakterin, Vladimir Putin ile danışmanı ve akıl hocası Vadim Baranov’un hayatı etrafında şekilleniyor. Vadim karakterinin, 2021 yılına kadar Putin’in danışmanlığını yürüten Vladislav Sourkov’dan esinlenilerek oluşturulduğunu gizlemeyen yazar, Kremlin’in Büyücüsü’nde Putin’in iktidara gelişinin perde arkasını anlatıyor.

Giuliano da Empoli, 2022 yılında kendisine Fransız Akademisi Büyük Roman Ödülü’nü kazandırmış olan ilk romanı Kremlin’in Büyücüsü’nde, gerçek kişilerden ve olaylardan yola çıkarak Rus siyasetine ve Putin dönemine Batılı bir perspektiften ışık tutuyor. On beş yıl boyunca Putin’e siyasi danışmanlık yapmış Vadim Baranov, Putin’in iktidara geliş sürecini, yeni düzenle uzlaşmak istemeyen oligarkları birer birer tasfiye edişini, kendi seçkin sınıfını yaratıp Rusya’yı yeniden ayağa kaldırmak gayesiyle attığı adımları aktarıyor. Giuliano da Empoli, gerçek olaylarla kurmacayı harmanladığı bu ilginç romanda, gizemli Rus dünyasını anlamlandırmaya çalışarak keyifli bir okuma deneyimi vaat ediyor.

Seda Ağar’ın dilimize çevirdiği Kremlin’in Büyücüsü, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için: ayrintiyayinlari.com.tr

instagram.com/ayrintiyayinlari

twitter.com/AYRINTIYAYINEVI

facebook.com/ayrintiyayinevi

GIULIANO DA EMPOLI HAKKINDA

1973 doğumlu Giuliano da Empoli, İtalyan ve İsviçre kökenli gazeteci, yazar ve siyaset bilimcidir. Lisans eğitimini Roma Sapienza Üniversitesi’nde Hukuk alanında, yüksek lisans eğitimini ise Paris’te Institut d’études politiques’te Siyaset Bilimi alanında tamamlamıştır. Yayımlanmış çok sayıda eseri bulunan yazar, 2022 yılında Gallimard Yayınları’ndan çıkan ilk romanı Le Mage du Kremlin (Kremlin’in Büyücüsü) ile aynı yıl Fransa’nın en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olan Fransız Akademisi Büyük Roman Ödülü’nü (Grand Prix du roman de l’Académie française) kazanmıştır.

edebiyathaber.net (28 Kasım 2023)

Yorum yapın