“Filozof Çocuk” serisi iki yeni kitapla büyümeye devam ediyor

Kasım 11, 2022

“Filozof Çocuk” serisi iki yeni kitapla büyümeye devam ediyor

Oscar Brenifier’nin yazdığı, Zelda Zonk’un resimlediği Gerçek Nedir? ve Her Zaman Gerçeği Söylemem Gerekir mi?, 8 ve üzeri yaş grubu için Zeynep Büşra Bölükbaşı çevirisiyle Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çünkü Düşünmek, çocuk oyuncağıdır!

Çocuklara felsefeyi sevdiren “Filozof Çocuk” serisi, 21. ve 22. halkalarıyla yine hayatı değişik açılardan sorgulamaya davet ediyor. 

Fransız düşünür ve yazar Oscar Brenifier’nin imzasını taşıyan yeni kitaplar, bu kez çocukların dünyasındaki gerçeklik ve yalan duygularına dikkat çekiyor. 

“Bir şeyin gerçek olduğunu bilebilir miyiz? Gerçek herkes için aynı mıdır? Yalan söylemek ne işe yarar?” gibi küçüklerin zihinlerini kurcalayan büyük sorular, serinin Gerçek Nedir? ve Her Zaman Gerçeği Söylemem Gerekir mi? isimli kitaplarının omurgasını oluşturuyor.

Gerçek Nedir? tadımlık>>>

Her Zaman Gerçeği Söylemem Gerekir mi? tadımlık>>>

Düşünme eylemini çocuklar için eğlenceli bir serüvene dönüştüren Oscar Brenifier, “Filozof Çocuk” serisindeki her kitapta üç büyük soruyu, düşüncelerle oynamak ve görünenin arkasına çocuk gözüyle bakmak için masaya yatırıyor. 

Keşiflerle dolu bu rengârenk başvuru kitaplarını benzer çalışmalardan ayıran en önemli fark ise okurlarına karşı sergilediği ”sorgulama odaklı” tutum oluyor. Hayatı, uçsuz bucaksız büyük bir oyun alanına benzeten Brenifier, yaşama dair ufuk açıcı sorular aracılığıyla taze beyinleri doğru düşünmeye yönlendiriyor.

“Filozof Çocuk” kitapları, kendileriyle, hayatla ve dünyayla ilgili önemli sorular soran tüm çocuklar için benzersiz bir düşünme pratiği sunarken, kalıplaşmış yanıtlar yerine eleştirel olanları tercih eden yetişkinler için de değerli bir kılavuzluk görevi üstleniyor.

Çocuklarıyla iletişimini güçlendirmek ve onlarla kaliteli zaman geçirmek isteyen ebeveynler ile sınıf içi etkinliklerine yeni alternatifler katmak isteyen duyarlı öğretmenler için de zengin bir içerik sunan “Filozof Çocuk” serisi, her yaştan okura sorgulamalarla dolu keyifli bir düşünme deneyimi vadediyor.

edebiyathaber.net (11 Kasım 2022)

Yorum yapın