Fatma Nur Kaptanoğlu’dan ilk öyküler: “Kaplumbağaların Ölümü”

Eylül 6, 2017

Fatma Nur Kaptanoğlu’dan ilk öyküler: “Kaplumbağaların Ölümü”

Fatma Nur Kaptanoğlu’nun ilk öykü kitabı “Kaplumbağaların Ölümü”, Raskol’un Baltası Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Daha önce çeşitli edebiyat dergilerinde yazan Fatma Nur Kaptanoğlu’nun ilk öykü kitabında toplam altı öykü bulunuyor: Perde, Kaplumbağaların Ölümü, Sevgili Z.’nin Sayıları, Hop Kuşu, Yaz Ortasına Bir Güzelleme, Adım Adım Leyla Çıkmazı.

Fatma Nur Kaptanoğlu, tutkuyu yüksek duygularda arayan bir yazar değil. Aksine, sabah uyandığımızda, yanı başımızda olup biten sıradanlığı, tutkuyla perçemleyip öyküleştiriyor. Soğuk sodaya sıkılan limonun çekirdeğinin sodaya düşmemesi için gösterilen dokunuş duyarlılığı, bekleme odasındaki meraklı gözlerin hapsindeyken deri koltukların gıcırtısı, takma dişlere takılan gül lokumunun yaşlılıkla cebelleşmesi, kavurucu yaz sıcaklarında ıslak lastik terliklerin ayak uçlarından bedene yayılan anlık serintisi… Kaplumbağaların Ölümü, yaşıyor olmanın, gezegen kadar ağır, kaplumbağalar kadar hafif, mikro çekim öykülerinden oluşuyor. Raskol’un Baltası’na hoş geldin Fatma Nur Kaptanoğlu!

Arka kapaktan

“Karnımda bir gıdıklanma. Parmaklarımın tişörtümün altına girmek için gösterdiği çabalar sonuçsuz. Şort lastiğim gevşek. Hem de o kadar gevşek ki içine üç tane daha ben sığar. Üç tane daha ben düşünüyorum. Kendinin zalimi üç tane daha ben. İyi ki şortlarımı dolduracak benler yok. İyi ki parmaklarım şort lastiğimin gevşekliğiyle oynamayı bırakıyor. Oynamayı bıraktığı gibi şortumun içinde dolanma isteğini de. Temas istemiyorum. Kendimi istemiyorum. Üç tane daha olsam, yine istemeyeceğim.”

Fatma Nur Kaptanoğlu 

6 Haziran 1993 yılında Marmaris’te doğdu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı bitirdi. Çeşitli edebiyat dergilerinde öyküleri yayımlandı.

edebiyathaber.net (6 Eylül 2017)

Yorum yapın