Ahmet Büke bu kez çocuklar için yazdı

Eylül 6, 2017

Ahmet Büke bu kez çocuklar için yazdı

Ahmet Büke’nin okumaya yeni başlayan çocuklara yazdığı iki kitaplık Zeyno Kitapları Dizisi Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sait Faik Hikâye Armağanı ve Oğuz Atay Öykü Ödülü gibi önemli ödüllerin sahibi Ahmet Büke, ilk kez çocukların dilinden konuşuyor.

Eyvah, Babam Şiir Yazıyor!

Dizinin bu ilk kitabı okurunu, şiirlerden gökyüzüne uzanan, sıcacık bir maceraya davet ediyor. Usta sanatçı Sedat Girgin’in desenleriyle bezeli Zeyno Kitapları, herkese ilham verecek.

Zeyno, mutlu bir çocuktur. Annesi Sevinç, uzaybilimcidir. Babası Ahmet’se, belediyenin şikâyet masasında çalışmaktadır; ayrıca, evde de “ünlü” bir şairdir! Anne uzun bir yolculuğa çıkınca, baba kız birlikte yine çok eğlenirler. Ama babası bir gün öyle ilginç bir fikirle çıkagelir ki, Zeyno bir sürü şiir dinlemek zorunda kalır…

Annemle Uzayda

Dizinin ikinci macerasında, eğlence ve heyecanın dozu artıyor, aile içindeki alışılmış roller değişiyor. Usta sanatçı Sedat Girgin’in desenleriyle bezeli bu renkli kitaplar, küçük büyük birlikte okumak için birebir.

Zeyno’nun günleri, uzaya gidip gelen annesi Sevinç’e heyecanlanmak ve ev işlerini beceremeyen babası Ahmet’e gülmekle geçmektedir. Bir gün babası, işinden ayrıldığını, artık kâğıthelvacıda çalışacağını söyler. Kâğıthelvaların paketlerine şiirler yazıp satışı artırmayı hayal etmektedir! Annesiyse, Zeyno’nun ayaklarını yerden kesecek bir sürprizle çıkagelir!..

Ahmet Büke

1970’te Manisa’da doğdu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 2008’de Alnı Mavide (2008) kitabıyla Oğuz Atay Öykü Ödülü’nü, 2011’de Kumru’nun Gördüğü (2010) ile Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı. Öykü kitaplarıyla dikkati çeken yazarın ON8 Blog’da tefrika etmeye başladığı öyküleri, Mevzumuz Derin (ON8, 2013) adıyla bir ilk romana dönüştü ve aynı yıl Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) 2013 Yılın Gençlik Romanı Ödülü’nü kazandı. Aynı blogda “Sosyal Ayrıntılar Ansiklopedisi” adlı köşesinde her hafta paylaştığı öyküleriyse, Dünya Kitap 2015 Yılın Telif Kitabı Ödülü’ne değer görülen İnsan Kendine de İyi Gelir (ON8, 2015) ile Gizli Sevenler Cemiyeti (ON8, 2016) adlı kitaplarda toplandı. Eyvah, Babam Şiir Yazıyor ! ve Annemle Uzayda  adlı resimli “Zeyno Kitapları”nda (2017) ilk kez çocuklara öyküler anlatan Büke, eşi ve kızı Zeynep’le birlikte İzmir’de yaşıyor.

Sedat Girgin

1985’te İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Aralarında Yaşar Kemal’in Kalemler, Beyaz Pantolon gibi öykülerinin de bulunduğu yüze yakın kitap resimledi. 2010 Art Vespa tasarım yarışmasında birincilik ödülü kazandı; yurtiçinde ve dışında karma sergilere katıldı, atölyeler düzenledi. 2018 Hans Christian Andersen Ödülü’ne illüstrasyon dalında Türkiye’den aday gösterilen sanatçı, İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (6 Eylül 2017)

Yorum yapın