Fatih Edebiyat Günleri “İmzalı Kitapların Peşinde” sergisiyle kapılarını açtı

Ekim 22, 2022

Fatih Edebiyat Günleri “İmzalı Kitapların Peşinde” sergisiyle kapılarını açtı

Edebiyat dünyasından 50 seçkin isim, 26 Kasım’a kadar 8 ayrı mekanda gerçekleştirilecek açık oturum, edebiyat gezisi, söyleşi, sergi ve şiir akşamı etkinliklerinde kültür ve sanat meraklılarıyla buluşacak.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Edebiyat dünyasından 50 seçkin isim, Fatih Edebiyat Günleri kapsamında açık oturum, edebiyat gezisi, söyleşi, sergi ve şiir akşamı gibi 19 ayrı etkinlikte kültür ve sanat meraklılarıyla buluşacak.

Etkinlikler, FKSM, Fatih Belediyesi Merkez Kütüphanesi, Medrese Davutpaşa, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, İstanbul Erkek Lisesi ve İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere 8 mekanda gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Beşir Ayvazoğlu, Turgay Anar, İbrahim Öztürkçü ve Aydın Ünlü rehberliğinde 4 farklı güzergahta edebiyat gezileri düzenlenecek.

“Şehir ve Edebiyat: İstanbul’da Edebiyat Ortamı”, “Kültür Odağı Olarak İstanbul Kütüphaneleri”, “İstanbul’un Romanını Yazmak” etkinliklerinde İstanbul’un Türk edebiyatına yansımaları yeni tespitler ve tekliflerle ele alınacak.

“Kurmacanın Anahtarı Nedir?”, “Torunları Fatihli Dedelerini Anlatıyor”, “İstanbul Erkek Liseli Edebiyatçılar” başlıklı etkinliklerin yanı sıra katılımcılar “İstanbul ve Şiir”, “İstanbul ve Roman” ve “İstanbul’un Hikayesi” başlıkları altında edebiyatçılardan yazarlık deneyimlerini dinleme imkanı bulacak.

Fatih Belediyesi binasının yanındaki FKSM’de açılan “İmzalı Kitapların Peşinde” sergisinin yanı sıra Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde “Fatih Sultan Mehmet ve Fatih Kitapları Sergisi” başlıklı sergi, meraklılarıyla buluşacak.

Fatih Edebiyat Günleri, Ali Ayçil, Ali Sali, Ali Ural, Alper Gencer, Hüseyin Atlansoy, Lale Müldür, Mehmet Erte, Meryem Kılıç, Mustafa Akar, Tuba Kaplan, Zeynep Arkan ve Zeynep Karaca’nın katılacağı şiir akşamıyla 26 Kasım’da sona erecek.

Kaynak: Aydınlık (22 Kasım 2022)

Yorum yapın