Farklı bir yaşam tarzı için Vegan tarifler bu kitapta

Ocak 12, 2023

Farklı bir yaşam tarzı için Vegan tarifler bu kitapta

İ. Can Şiram’ın Vegan Yarim adlı kitabı Oğlak Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Farklı bir yaşam tarzı mümkün ve hiçbir şey için geç değil…

Veganlık, bir diyet çeşidi değil, hayatın her alanında ve kişisel her eylemde pratiği olan bir felsefe ve yaşam biçimidir. Ancak bu kitap en büyük (ve kolay) değişim adımı olduğuna inandığım ve bizzat uyguladığımız vegan beslenme alanına odaklanmaktadır. Kitapta geçen veganlık, vegan yaşam tarzı ve benzeri deyişler de bu bağlamda yazılmıştır ve öyle anlaşılmalıdır.

Mevcut vegan dostların, zaten niyeti olanların, çok isteyip de bir türlü cesaret edemeyenlerin, asla yapamayacağını düşünenlerin, yapabilse bile para yetiştiremeyeceğine inananların ya da merak edip denemek isteyenlerin hayatlarını biraz kolaylaştırabilecek bir seçenek olması için böyle bir kitap oluşturmayı uygun gördük.”

Oğlak Yayınları, “Gastronomi-Vegan” yayınlarının arasına, İ. Can Şiram’ın Vegan Yarim‘ini de katmaktan gurur duyar.

Yazar hakkında

1969 yılında Zonguldak’ta doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1997-2019 yılları arasında Doğuş Grubu şirketlerinde ve iştiraklerinde görev yaptı. Bu süreçte ağırlıklı olarak otomotiv alanında, orta ve üst düzey yönetici olarak araç muayenesi, satış ve satış sonrası hizmetler, bayi ve bayi ağı yönetimi, kalite ve denetimi, süreç tasarımı ve yönetimi üzerine çalıştı.

İş dışındaki hayatında ahşap işleri, yemek ve bira yapımı, fotoğraf ve yelkenle ilgilendi. İki arkadaşıyla birlikte Fransa’dan Türkiye’ye yelkenli tekneyle yaptıkları seyahati anlattığı Mırmır’ın Seyir Defteri adlı kitabı Naviga dergisiyle birlikte dağıtıldı.

2019 yılında vegan oldu.

İ. Can Şiram evli ve iki çocuk babasıdır.

edebiyathaber.net (12 Ocak 2023)

“Farklı bir yaşam tarzı için Vegan tarifler bu kitapta” üzerine bir yorum

Yorum yapın