Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü kazanan Bul Beni Anne raflarda yerini aldı

Ekim 2, 2023

Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü kazanan Bul Beni Anne raflarda yerini aldı

Dursaliye Şahan’ın “Bul Beni Anne” adlı romanı Literatür Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Cami Avlusuna Bırakılan Bebek Roman Oldu

2023 Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü kazanan, Dursaliye Şahan’ın “Bul Beni Anne” adlı dosyası Literatür Yayınlarından çıktı.

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmanın jürisinde yer alan Adnan Binyazar, Öner Yağcı, Hidayet Karakuş, Işık Baykurt ve Bahri Karaduman’dan oluşan seçici kurul ödül gerekçesini şu sözlerle açıkladı.

“Öne çıkan dosyalar içinde Dursaliye Şahan’ın Bul Beni Anne adlı dosyası; içeriğiyle, ülkemizde, dünyada hiç bitmeyen sokak çocuklarının eğitimi, sokak kadınlarının acıları, insanlık durumları açısından; ekonomik, sınıfsal bir bakışla ele alan anlatıdaki ayrıntıların yeni, özgün bir dille işlenmesi açısından beğenildi. Romanda, sokakta büyümesine karşın temiz kalan bir çocuğa, sokak kadınlarının insancıllıklarıyla kucak açmasını, aralarında gelişen dayanışmayı, dostluğu vermesiyle yetkin bularak oy çokluğuyla ödüle değer gördük.”

Literatür Yayınları tarafından yazarın dördüncü romanı olarak yayımlanan kitap Türkiye genelinde dağıtılmaya başlandı.

Çiğli Belediyesi Kültür Müdürü Nail Çetin ise basın açıklamasında, “Bul Beni Anne, okuru derinden sansan, gerçek yaşamdan alınmış bir Anadolu öyküsüdür. Çiğli Belediyesi Kültür Müdürlüğü olarak yedinci kitabımızı yayımlamış olduk. Edebiyatımıza önemli katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Sekizinci kitabımızın da hazırlıkları sürmektedir,” dedi.

Romanın arka kapak yazısı: “Bul Beni Anne,” 1974 yılında Fatih Cami avlusuna bırakılan bir bebeğin, Cemil’in yaşamından esinlenerek yazılmıştır. Yurtlarda ve sokaklarda geçen, kimsesiz, engelli bir çocuğun annesini arama serüveniyle birlikte, temiz kalabilme mücadelesine tanık olduğumuz eser, “Fakir Baykurt Roman Ödülü” ne lâyık görülmüştür.”

edebiyathaber.net (2 Ekim 2023) 

“Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü kazanan Bul Beni Anne raflarda yerini aldı” üzerine bir yorum

Yorum yapın