Fakir Baykurt Öykü Yarışması başvuruları başladı

Ekim 8, 2021

Fakir Baykurt Öykü Yarışması başvuruları başladı

Sarıyer Belediyesi tarafından Sarıyer Edebiyat Günleri kapsamında “Herkesin Bir Öyküsü Vardır” sloganıyla gerçekleştirilen “Fakir Baykurt Öykü Yarışması” başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 14 Ocak 2022 olan yarışmanın sonuçları 27 Mayıs 2022 de  açıklanacak. 

Birden fazla kişi tarafından yazılmış öykülerin kabul edilmemesi ve daha önce dereceye giren adayların bu yıl  katılamaması gibi birçok kuralın yer aldığı yarışmada dereceye girecek adaylar ödüllendirilecek. Ortaokul ve lise öğrencileri ile yetişkinlere yönelik 4 ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya son başvuru tarihi 14 Ocak 2022 olarak belirlendi. Sarıyer Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen yarışmanın seçici kurulunda; Gönül Simpson, Sezin Mavioğlu, Murat Gürbüz, Hülya Soyşekerci, Halil Genç ve Kadir Yüksel bulunuyor. Yarışma, ilçe halkının okuma-yazmaya olan merakını arttırıp edebiyatın bütünleştirici etkisi ile öğrenci, öğretmen ve edebiyatseverleri edebiyat dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya getirmeyi amaçlıyor.

’Herkesin bir öyküsü vardır” sloganı ve edebiyatın bütünleştirici etkisi ile halkımızın okuma-yazmaya olan ilgisini artırmak amacıyla “Sarıyer Belediyesi Fakir Baykurt Öykü Yarışması” düzenlenmiştir.

YARIŞMAYA KATILMA ŞARTLARI:

1 -1. Kategori: Ortaokul (10-14 yaş)

Adaylar yarışmaya sadece bir öyküyle katılabilirler.

    2. Kategori: Lise (15-19 yaş) 

Adaylar yarışmaya sadece bir öyküyle katılabilirler.

    3. Kategori: Yetişkinler Kategorisi 1  (Ortaokul – Lise öğrencisi olmayan, 18 yaş üzeri )

Adaylar yarışmaya sadece bir öyküyle katılabilirler.

    4. Kategori: Yetişkinler Kategorisi 2   (01.01.2021 – 14.01.2022) tarihleri arasında yayımlanmış olan bir öykü kitabıyla katılabilirler)

     2- Yarışmacı; bir A4 kâğıdını aşmayan özgeçmişini, nüfus cüzdanı fotokopisini ve bir adet fotoğrafını küçük zarfa koyacaktır. Küçük zarfın içinde bulunan özgeçmişte adayın yaşı, açık adresi, telefon numaraları ve e-posta adresi mutlaka yazılmalıdır. Küçük zarfın üzerine sadece yarışma kategorisi yazılacaktır. Adresi ya da yaş gurubu belirtilmeyen öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Öykülerde, öykü yazarının kimliğini belirten hiçbir bilgi bulunmayacaktır.

Yarışmaya katılacak öyküler ve özgeçmiş; 12 punto ile Times New Roman karakterinde, hem kâğıt, hem de CD’ye veya USB’ye kaydedilmiş biçimde hazırlanacaktır. Öyküler (4 nüsha olarak),  CD veya USB (1 adet) ve küçük zarf büyük zarfın içine konarak tek zarf halinde teslim edilecektir.

3- Öykü konusu serbesttir.

4- Öykülerin uzunluğu 1,5 satır aralığında 5 (A4) sayfasını geçmeyecek boyutta olacaktır.

5- 4. Kategoride (yarışmaya öykü kitabı ile) katılacak olan yarışmacılar 4 adet öykü kitabı ile yarışmaya başvuracaktır. 4 adet öykü kitabı, 1 A4 kağıdını aşmayan özgeçmişi ve nüfus cüzdan fotokopisiyle birlikte büyük zarf içine konarak teslim edilecektir.

     6- Önceki yıllarda düzenlenmiş öykü yarışmalarımızda eserleri dereceye girenler bu yıl yapılacak öykü yarışmasına aynı kategoride katılamaz.

     7-Yayımlanmış kitabı olan katılımcılar; birinci, ikinci ve üçüncü kategoride yarışmaya katılamazlar.

    8- Yarışmaya gönderilen öyküler ve öykü kitapları iade edilmeyecektir.

    9- Birden fazla kişi tarafından yazılmış ortaklaşa öyküler yarışmaya kabul edilmez

10- Sarıyer Belediyesi yarışmaya katılan eserlerin bedelsiz olarak basım, reklam, tanıtım, her türlü dijital, görsel, yazılı alanlarda yayımlama, yayma, kopyalama, çoğaltma, hakkına sahiptir.

  11- Yarışmada ortaokul, lise, yetişkin kategorilerinde ilk üçe giren öykülere ödül verilecektir. Ayrıca bu kategorilerde mansiyon ödülü verilecektir.

  12- Dördüncü kategoride “Fakir Baykurt Öykü Kitabı Ödülü “ verilecektir.

  13-Seçici Kurul üyeleri yapacakları değerlendirmede bütün kategorilerdeki dereceleri iki katılımcı arasında paylaştırabilir. Bu durumda kategorinin belirlenen ödülü dereceye girenler arasında eşit olarak paylaştırılır.

  14- Yarışmaya gönderilen öykülerin bu şartnamenin herhangi bir maddesine aykırılığı, alıntı, kopya ya da başkasına ait olduğunun tespit edilmesi durumunda söz konusu öyküler yarışma dışı bırakılacak olup hukuki sorumluluğu da yarışmacıya ait olacaktır.

  15- Yarışmaya son başvuru tarihi 14 Ocak 2022 olup son başvuru tarihinden sonra ulaşan öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır. Postadaki gecikmeler ya da teknik aksaklıklar nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurulardan Sarıyer Belediyesi sorumlu değildir.

  16- Öyküler Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Pınar Mahallesi, Günyüzü Caddesi No:2 Maslak-SARIYER / İSTANBUL adresine elden, APS, Kargo ve kurye ile teslim edilir.

  17- Yarışmaya gönderilen ve ödül kazanan eserlerin Sarıyer Belediye Başkanlığı’nca talep edilen her türlü evrakları posta (PTT) veya kargo ücreti katılımcıya aittir.

  18- Yarışma sonuçları 27 Mayıs 2022 tarihinde açıklanacaktır. Kazanan öykülerin sahipleri  sariyer.bel.tr  sitesinde yayınlanacaktır.

  19- Ödül töreni tarihi daha sonra ilan edilecektir.

  20- 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında; https://sariyer.bel.tr/Icerik/kvkk-ve-bilgi-guvenligi/1371    linkinde bulunan k.v.k.k. aydınlatma metni ve gizlilik taahhütnamesinin çıktılarının alınıp gerekli bilgilerinin doldurulup, imzalanarak istenilen evraklarla birlikte gönderilmesi zorunludur. Bu formlar gönderilmediği takdirde başvurular geçersiz sayılacaktır.

  21- Yarışmaya öykü gönderen yarışmacılar bu şartnameyi kabul etmiş sayılır.

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

1. ve 2. Kategori Seçici Kurul Üyeleri:

Gönül Simpson

Sezin Mavioğlu

Murat Gürbüz

3. ve 4. Kategori Seçici Kurul Üyeleri:

Hülya Soyşekerci

Halil Genç

Kadir Yüksel

ÖDÜLLER:

Yarışmada dereceye girecek öykü sahiplerine şu ödüller verilecektir:

1.KATEGORİ

BİRİNCİYE: 1500 TL
İKİNCİYE: 1000 TL
ÜÇÜNCÜYE: 750 TL

MANSİYON: 500 TL

2.KATEGORİ

BİRİNCİYE: 2000 TL
İKİNCİYE: 1000 TL
ÜÇÜNCÜYE: 750 TL

MANSİYON: 500 TL

3.KATEGORİ

BİRİNCİYE: 5000 TL
İKİNCİYE: 3000 TL
ÜÇÜNCÜYE: 2000 TL

MANSİYON: 1000 TL

4. KATEGORİ

Fakir BAYKURT Öykü Kitabı Ödülü: 6000 TL

YARIŞMA TAKVİMİSON BAŞVURU: 14 Ocak 2022
SONUÇLARIN İLANI: 27 Mayıs 2022

edebiyathaber.net (8 Ekim 2021)

Yorum yapın