Eva Furnari’den çocuklara: “Şair Kısakulak”

Haziran 13, 2016

Eva Furnari’den çocuklara: “Şair Kısakulak”

sair-kisakulakEva Furnari’nin 8 ve üzeri yaş grubuna yazdığı “Şair Kısakulak”, Nazlı Gürkaş çevirisiyle Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

88. Çukur, Yaban Gülü Sokağı, Hızlıkoşanlarköy’de yalnız yaşayan Kısakulak, içine kapanık, diğerlerinden farklı bir tavşandır. Üstelik ünlü bir şairdir. Yaratıcı kişiliğiyle her daim aklı bulutların üzerinde dolaşan kahramanımız için farklı olmak çocukluğundan beri süregelen büyük bir sorundur. Kırılgan ruh hali ve alıngan karakteri yıllar içerisinde onu eleştiriye tahammülsüz birine dönüştürmüştür.

Oyuğunda geçirdiği tekdüze hayatı, günlerden bir gün postacının getirdiği mor zarflı bir mektupla aniden değişir. Eserlerindeki karamsar ruhtan rahatsızlık duyduğunu dile getiren Şirin Koşaradım adında dişi bir tavşan, ünlü şairimizin yapıtlarını acımasızca eleştirmiş, üzerine bir de hikâyelerinin sonlarını değiştirmiştir. Bu ne cüret! Kim böyle bir şeye cesaret edebilir!? Durun bir dakika. Yoksa bu kendini bilmez tavşan haklı olabilir mi? Pörsümüş Havuç, Parmaklıklar Ardındaki Sebze Bahçesi gibi eşsiz eserlere imza atan Şair Kısakulak gerçekten de karamsar biri mi?..

Bugüne dek 60’tan fazla kitap yazıp resimleyen İtalyan asıllı Brezilyalı yazar, ressam Eva Furnari, Şair Kısakulak kitabıyla Türkiye’deki okurlarıyla ilk defa buluşuyor. Özgün hikâyesi, sıra dışı karakterleri ve etkileyici çizimleriyle farklılıklar üzerine eğlenceli bir hikâye anlatan Furnari, 2007 Jabuti En İyi İllüstrasyon Ödülü’nün de sahibi. Liste yapmayı çok sevdiğini dile getiren Eva Furnari, mektup, telegram, şarkı, kullanım kılavuzu gibi birçok farklı anlatım yönetimini kullanarak kurguladığı hikâyesini kâğıda dökerken tamı tamına 82 farklı taslak hazırlamış.

Farklılıklarıyla gurur duyan herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bu içten kitap size kendinizi çok iyi hissettirecek…

“İyi gelişmiş bir mizah anlayışı olan yediden yetmişe herkesin bayılacağı, çok özgün ve eğlenceli bir kitap.”
Lancashire Evening Post

edebiyathaber.net (13 Haziran 2016)

Yorum yapın