Eser Çelik Avcı okurlarıyla buluştu

Ekim 10, 2022

Eser Çelik Avcı okurlarıyla buluştu

İlk kitabı geçtiğimiz aylarda KİTAPOL yayınlarınca basılan yazar Eser Çelik Avcı, öykülerinin kitaba dönüşme sürecinden öğrendiklerini ezgiler ve kitabından alıntılarla anlattığı etkinliklerde okuruyla buluştu.

8 Ekim’de Ayvalık’ta Evin Kitabevi’nin katkıları ile Melek Kuyusu Kafe’de gerçekleşen okur buluşmasında Avcı’ya, Ayvalık Türk halk müziği Anadolu’dan Sesler Korosu’ndan Murat Güler bağlaması ile Türkân Güler sesiyle eşlik etti.

Hemşire olan Avcı, yıllar boyunca birçok acıya ve travmaya tanık olduğunu, acılarla baş edebilmenin bir yolunun yazmak olduğunu keşfettiğini anlattı.

Söyleşide travmaların, tarihsel acıların, insanları karamsarlığa ve bir yanıyla da duyarsızlığa, çaresizliğe ittiğini, edebiyat ve sanatın hem acıların, haksızlıkların olağanlaşmasının, kabullenilmesinin önüne geçecek hem de onları yaratan durumların değişmesi için umudu yeşertecek önemli bir misyonu olduğunun altı çizildi.

Kadın Yazarlar Derneği’nin üyesi olan Avcı, dernek çalışmalarının ve dernekteki kadın dayanışmasının yazınını geliştirmekte önemli katkıları olduğunu belirterek, yazanların ve yazmak isteyenlerin yan yana birbirini destekleyerek birlikte yol almasının geliştirici olacağı tavsiyesinde bulundu.

Ne yaşarsak yaşayalım umut etmeye devam etmek zorundayız diyen avcı, kitabına da adını veren “Başıma Güller Taksam”ın aslında bir ağıt olduğu, en acılı anda bile başımıza güller takmayı umut etmenin hepimizi hayata bağlayacağını söyledi.

Etkinlik yazarın kitaplarını imzalamasının ardından yeni etkinliklerde buluşulmak üzere verilen sözlerle sona erdi.

edebiyathaber.net (10 Ekim 2022)

Yorum yapın