Engelsiz Filmler Festivali’nin “Kaleydoskop” seçkisi dünyanın farklı renklerini sinemaseverlerle buluşturuyor

Eylül 7, 2022

Engelsiz Filmler Festivali’nin “Kaleydoskop” seçkisi dünyanın farklı renklerini sinemaseverlerle buluşturuyor

Bu yıl 10’uncu kez sinemaseverlerle buluşacak olan Türkiye’nin tek erişilebilir film festivali, Engelsiz Filmler Festivali’nin “Kaleydoskop” seçkisi dünya sinemasının son dönemde öne çıkan, ödüllü filmlerini seyircilerin beğenisine sunarken; farklı coğrafyalardan öyküleri beyazperdeye yansıtıyor.

14-16 Ekim tarihleri arasında fiziksel gösterimleriyle Eskişehir’de Yunus Emre Kültür Merkezi’nde başlayıp, 17-23 Ekim tarihleri arasında Ankara’da Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda ve çevrim içi olarak tüm Türkiye’de sinemaseverlerle buluşacak olan Engelsiz Filmler Festivali’nin “Kaleydoskop” seçkisi belli oldu. Dünya sinemasının son dönemde öne çıkan, ödüllü filmlerinden oluşan “Kaleydoskop” seçkisi, dünyanın çeşitli köşelerinden farklı kültür ve yaşamlardanhikâyeleri beyazperdeye yansıtıyor.

Engelsiz Filmler Festivali’nin “Kaleydoskop” seçkisinde bu yıl Tea Lindeburg’un Cennet Gibi (As in Heaven)Marie Kreutzer’in Korse (Corsage) veLaura Bispuri’nin Tavuskuşu’nun Cenneti (The Peacock’s Paradise) filmleri yer alacak.

Kardeşinin Doğduğu Gece Yetişkinliğe Adım Atan Bir Kız Çocuğunun Hikâyesi

Bu yıl Göteborg Uluslararası Film Festivali’nden “En İyi Film”, 2021 San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nden ise “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödülleri ile ayrılan Cennet Gibi, 14 yaşında bir kız çocuğunun bir gecede değişen hayatını ele alıyor. Yönetmenliğini Tea Lindeburg’un yaptığı film; annesinin girdiği doğumda bir şeylerin yanlış gitmesiyle çocuk olarak başladığı günün, evinin hanımı olarak sona erebileceğini anlamaya başlayan Lise’nin hikâyesini aktarıyor.

Korsenin İpleri Toplumsal İmaj İçin Sıkılıyor

Avusturya İmparatoriçesi ve Macaristan Kraliçesi Elizabeth, güzelliğiyle herkesi büyülemektedir. Ancak yarattığı moda trendleriyle de adından söz ettiren “Sisi” artık 40 yaşına gelmiştir ve toplumdaki itibarını korumak için savaşmalıdır. Bu sene Cannes, San Sebastian ve Saraybosna gibi önde gelen film festivallerinde yarışan Marie Kreutzer’in yönetmenliğindeki Korse, başrol oyuncusu Vicky Krieps’in ödüllü performansıyla da ön plana çıkıyor.

Bütün Aileyi Sarsan, İmkânsız Bir Aşk

Laura Bispuri’nin yönetmenliğini yaptığı Tavuskuşu’nun Cenneti, tablodaki güvercine aşık olan bir tavuskuşu üzerinden, bir İtalyan ailesindeki saklı kalmış sırlara odaklanıyor.

Tüm Gösterimler Ücretsiz 

Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm gösterimlerini ücretsiz olarak seyircilere sunuyor.

Programında yer verdiği tüm filmleri sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile sinemaseverlerle buluşturan “Engelsiz Filmler Festivali”, yan etkinliklerini de erişilebilir olarak gerçekleştiriyor.

Festival hakkında ayrıntılı bilgi için www.engelsizfestival.com adresi ziyaret edilebilir.

www.engelsizfestival.com

instagram.com/engelsizfestival/

facebook.com/engelsizfestival/

twitter.com/engelsizff

edebiyathaber.net (7 Eylül 2022)

Yorum yapın