En iyi 20 kurmaca yazarından biri seçilen Matthew Klam’dan öyküler

Nisan 20, 2015

En iyi 20 kurmaca yazarından biri seçilen Matthew Klam’dan öyküler

untitledAylak Adam Yayınları En İyi 20 Kurmaca Yazarından Biri Seçilen Matthew Klam’ın “Kedi Sam” adlı öykü kitabını yayımladı. 

Kedi Sam, ABD’li öykücü Matthew Klam’in yedi öyküsünü bir araya getiriyor. Kasıntılı, kadın düşkünü Sam’in âşık olduğu kadının beklentilerine karşılık vermemesi, kendinden şüphe duyan genç bir işadamının katıldığı şatafatlı düğünde başına gelenler, akşam yemeği için pişirilen tavuğun bir çiftin ilişkisinin yıpratıcı öğesi haline gelmesi vb. anlatılan tüm hikâyeler genç bir zekânın kara mizahı ustalıkla kullandığını kanıtlıyor.

Klam, erkekler hakkında baş döndürücü bir biçimde dürüst. Erkek cinselliği hakkında yazdıkları gerçekçi, esprili ve doğru. İyi hicveden tüm metinlerin yaptığı gibi sizi kahkahayla güldürürken, belli bir farkındalıkla sizin çekinmenizi sağlıyor.

Observer 

New Yorker,  Klam’i ABD’deki en iyi yirmi genç kurmaca yazarından biri ilan etti. Buna kesinlikle güveniyorum. Dili havalı ve parlak.

Zadie Smith 

Alaylı bir biçimde eğlenceli… Umarım herkes bu kahrolası kitabı okur, çünkü Klam hiç kimsenin anlatmadığı kadar gerçeği anlatıyor.

Dave Eggers

edebiyathaber.net (20 Nisan 2015)

Yorum yapın