Efsanevi şehrin sırrına yolculuk: İstanbul’un Kayıp Mührü

Mart 24, 2022

Efsanevi şehrin sırrına yolculuk: İstanbul’un Kayıp Mührü

Hazırlayan: Muallâ Selen Yüksel

Netflix Orijinal yapımı Atiye dizisine ilham olan Dünyanın Uyanışı serisinin yazarı Şengül Boybaş, yeni romanı İstanbul’un Kayıp Mührü ile yeni maceraların kapılarını aralıyor. Biz okurlara bu büyülü serüvenin anahtarını bir meşale misali taşıyan yazarı takip etmek düşüyor. Hazırsanız, derin bir nefes aldıktan sonra İstanbul’un Kayıp Mührü’nün peşine düşmenizi öneririz, zira büyük Sır’a giden yolda sürüklenirken nefes nefese kalacaksınız!

Her köşesinde tarihe tanıklık ettiğimiz, adına şiirler-şarkılar yazılan, elde edilmek için kanlar dökülen, halen efsanelere gebe, iki kıtanın boynunda dizili pırlanta İstanbul! Göz alıcı güzellikteki boğazında gururla sergilediği Kız Kulesi… Peki, ya hakkında masallar dinlediğimiz kulenin altında İstanbul’un kuruluşuna kadar uzanan gizemli “Sır” yatıyorsa? Yüzyıllar önce boğazın ortasındaki büyük Sır’ın korunması için mührün üzerine bir kule yapıldı. Kâhinler tarafından Megara Kralı Byzas’a emanet edilenler, nesilden nesile aktarıldı. Günümüz Londra’sından başlayıp İstanbul’un sularının bilinmeyen yönlerine doğru başlayan yolculuğun temelleri, işte o vakit atıldı!

Yeraltındaki Ölüler Ülkesi’nin Tanrısı Hades, sisli karanlıklar

ülkesinde durup başını yukarı kaldırarak yeryüzünden gelen işaretlere

baktı ve, ‘İnsanlar!’ diye geçirdi içinden.

‘Yine insanlar! Kan dökmekten bıkmadılar.’

Dünyayı görünmez bir kalkanla çevreleyen sırrı korumak 21 yaşında bir üniversite öğrencisine düşseydi neler olurdu? Londra’dan İstanbul’a uzanan, İstanbul’un Kayıp Mührü’nün açığa çıkmaması adına çıkılan bu engebeli ve heyecan dolu görevde genç mirasçı başarılı olacak mı? Gelin, Şengül Boybaş’ın su gibi akan üslubu, nefes kesen olay örgüsüyle tarih, mitoloji, ezoterizm ve tutkuyla bezeli İstanbul’un Kayıp Mührü’nün derinliklerinde gezinelim! 

edebiyathaber.net (24 Mart 2022)

Yorum yapın