Edebiyatın ustalarından özel bir seçki Keçi ÖZEL SAYI’da!

Eylül 26, 2014

Edebiyatın ustalarından özel bir seçki Keçi ÖZEL SAYI’da!

KECI“İnadına edebiyat” sloganıyla Haziran 2014’te yayın hayatına başlayan Keçi e-dergi, yeni çıkan ÖZEL SAYI’da edebiyatın usta kalemlerini bir araya getiriyor.

Selim İleri, Gülten Dayıoğlu, Necati Tosuner, Feyza Hepçilingirler, Adnan Binyazar, Müge İplikçi, Cemil Kavukçu, Behiç Ak, Zeynep Oral, Ali Poyrazoğlu, Karin Karakaşlı ve Semih Gümüş gibi edebiyatımızın önde gelen kalemlerinin buluştuğu ÖZEL SAYI’da, edebiyat ve yayıncılığa dair güncel ve özgün içerikler yer alıyor.

İlk sayıda, bu dünyanın çocuklarının rüyalarını onlar ölmeden, öldürülmeden kaleme almak gerektiğini vurgulayan Keçi editörü Halil Türkden, ÖZEL SAYI’daki başyazısında, “Keçi şimdi bu çocukların yaşam odalarına girdi ve onlarla büyüyor, yürüyor. Tıpkı Steinbeck gibi, yaşayan her şeye, enkaz altındaki vicdanlara, insana ve sanata inanarak yeni yollar açıyor,” diyor ve ekliyor: “Keçi’nin bu sayıda da düşünceye alan açan soruları var: Edebiyat gerçek midir? Fantastik edebiyat okumaya zamanımız var mı? Okul sahiden çocuğun özgürleşme alanı mıdır? Luther neyi çevirmek için kasaba gitmişti? Fareler ve İnsanlar ne kadar müstehcendir? Ejderhalardan asıl kimler korkuyor?”

Keçi, 18 Ekim’de düzenlenecek çocuk ve gençlik edebiyatı ve yayıncılık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nde ve 8-16 Kasım tarihlerindeki 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’ndaki panellerle de edebiyatseverlerle bir araya gelecek.

Odağına edebiyatı ve insanı koyarak zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle eğitimci, kütüphaneci, akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı ve editörler için kılavuz niteliği taşıyor. Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni Mine Soysal’ın liderliğinde, sanatçı Huban Korman’ın tasarımıyla biçimlenen ve editörlüğünü edebiyatın genç kalemlerinden Halil Türkden’in üstlendiği e-dergi, keciedebiyat.com adresi üzerinden ücretsiz olarak yayımlanıyor.

edebiyathaber.net (26 Eylül 2014)

Yorum yapın