Edebiyatın Laboratuvarı : Can LAB Gezintide Bir Ev ve Deney Hayvanları ile yayın hayatına başlıyor

Aralık 18, 2021

Edebiyatın Laboratuvarı : Can LAB Gezintide Bir Ev ve Deney Hayvanları ile yayın hayatına başlıyor

Can Yayınları’nın yeni dizisi Edebiyatın Laboratuvarı : Can LAB Gezintide Bir Ev ve Deney Hayvanları ile yayın hayatına başlıyor. 

Tanıtım bülteninden:

LAB dizisi, herhangi bir türün ya da kategorinin sınırlamasına bağlı kalmadan, hem içerikleri hem biçimiyle deneysel çağdaş kurguları bir araya getiriyor.
 
Deney Hayvanları
Claude Bernard. 19. yüzyıl Paris’inde hayvan deneyleri. Claude ile eşi Fanny’nin sorunlu evliliği, dönemin biliminsanlarının, sanatçılarının ve aktivistlerinin toplumsal trajedisi haline geliyor.  



THALIA FIELD, 1966 yılında Chicago, ABD’de doğdu. Brown Üniversite­si’nden dereceyle mezun oldu. 1995-1999 yılları arasında editör olarak çalıştı. Yazıları Chicago Review, Ploughshares ve Conjunctions gibi sayısız dergi ve antolojide yayımlandı. Point and Line, Incarnate: Story Material ve Bird Lovers, Backyard isimli deneysel kitaplarını ULULU (Clown Sharapnel) adlı romanı takip etti. Şu anda Brown Üniversitesi’nde deneysel edebiyat ve performans üzerine dersler veriyor.
 
DİDEM DİNÇSOY, İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında baş­ladığı tercümanlık kariyeri boyunca akademik araştırmalardan kurgusal yapıtlara ve süreli yayınlara birçok metin üzerinde çalışma fırsatı buldu. Şu anda serbest editörlük ve çevirmenlik yapıyor.
 
Gezintide Bir Ev
Diyalog. Monolog. Deneme. Tekrarlamalar. Listeler. Büyüler ve kayıplardan sonraki trajik süreci “evde bir gezinti” yaparak anlatan, biçimsel olarak da sınırın dışına taşan bir lirik novella.


 
SEVİNÇ ÇALHANOĞLU, 1988’de İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Edebiyat ve görsel sanatlar alanında üreten Çalhanoğlu’nun Evde Bir Gezinti (Periferik) (Nod Yayınları, 2016), Et/ve/Fal (Heterotopya Yayınları, 2017), My Life in Curves Recently (Bored Wolves, 2020), A Promenade at Home (Bored Wolves, 2021) adlı kitapları yayımlandı. Moero şiir dergisinin editörlüğünü yapıyor.

edebiyathaber.net (18 Aralık 2021)

Yorum yapın