Edebiyatçılar gençlerle buluştu

Haziran 2, 2012

Edebiyatçılar gençlerle buluştu

Edebiyat dünyasının yedi önemli ismi, ODTÜ Geliştirme Vakfı Lisesi‘nce düzenlenen ‘Edebiyat Günleri’ etkinliğinde bir araya geldi.

Semih Gümüş, Zehra İpşiroğlu, Müge İplikçi, Muzaffer İzgü, Behçet Çelik, Melek Özlem Sezer ve Celil Oker, Kültür Merkezi’ni dolduran öğrencilerle buluştu.

79 yaşındaki Muzaffer İzgü, sıcak ve esprili sohbetiyle, öğrenciler tarafından en çok alkışlanan isim oldu. İzgü, yoksul geçen çocukluğunda sağanak yağmur sonrası giysilerini kurutmak üzere girdiği kütüphanede kitapla tanıştığını anlatırken şunları söyledi: “Ortaokuldayken, kitaplık kolu olarak görevlendirilmiştim. Kolumda da K.K. şeklinde kısaltma vardı ve benimle ‘Kakaya bak’ diye dalga geçiyorlardı.” Panele katılan Semih Gümüş lise yollarında çok okuduğunu, neredeyse hiç yazmadığını belirterek öğrencilere “Asılolan bir kitap hakkında başkalarının değil sizin ne düşündüğünüzdür” dedi. Müge İplikçi, de “Lisedeyken delinin tekiydim. Allah’tan kendimi yazmaya verdim. Coşkulu ve öfkesine çabuk yenilen bir insandım. O dönemde yazmaya başlamıştım ama yazdıklarımın gerçekliğini bilmiyorum. Genç arkadaşlarım yazıyorsa, sanata ilgi duyuyorsa korkmasınlar çünkü bunlar insanları kaybolmaktan kurtaran araçlar” dedi.

Doruk Çakar – aksam.com.tr (2 Haziran 2012)

Yorum yapın