“Edebiyata, Tarihe, Felsefeye Feminist Yaklaşımlar” 9 Mart’ta

Mart 1, 2019

“Edebiyata, Tarihe, Felsefeye Feminist Yaklaşımlar” 9 Mart’ta

Özyeğin Üniversitesi’nin 10. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Edebiyata, Tarihe, Felsefeye Feminist Yaklaşımlar” başlıklı konferans 9 Mart’ta Özyeğin Üniversitesinin Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Edebiyat, tarih ve felsefeye yönelik feminist yaklaşımlar üzerinde durulacak bu konferansta, farklı disiplinlerden bilim kadınlarını bir araya getirerek, toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları üzerine verimli bir akademik ortam yaratmak amaçlanıyor. Diğer yandan akademide ve bilimsel araştırma süreçlerindeki cinsiyet eşitsizliği ile cinsiyetçi politikalarını tartışarak, bu konudaki bilgi ve deneyimlerin paylaşılması hedefleniyor. Bir amaç da akademideki feminist bilgi üretimini görünür kılmaya ve cinsiyet eşitliğini sağlayacak ortak hedefleri belirlemeye çalışmak.

İlk oturumda Serpil Çakır, Özlem Dilber ve Hülya Gülbahar ile birlikte geçmişten bugüne Türkiye’deki kadın hareketleri ele alınacak. İkinci oturumda Müge İplikçi, Melike Koçak ve Senem Timuroğlu kadınların yazarlık deneyimlerini ve kadın yazarların edebiyatımızdaki yerini değerlendirecek. Toplumsal cinsiyet perspektifinden felsefeye yaklaşılacak son oturumda ise Zeynep Direk, Hülya Şimga ve Sibel Oktar feminist bir felsefenin imkânlarını ve Türkiye’de kadın felsefecilerin disipline yaptığı katkıları ele alacak.

edebiyathaber.net (1 Mart 2019)

Yorum yapın