Edebiyat Salonu çevrim içi etkinliğine bu ay Goncourt Ödüllü yazar katılıyor

Mayıs 12, 2021

Edebiyat Salonu çevrim içi etkinliğine bu ay Goncourt Ödüllü yazar katılıyor

Institut français Türkiye’nin düzenlediği Edebiyat Salonu çevrim içi etkinliğine bu ay Goncourt Ödüllü yazar Leïla Slimani katılıyor. Etkinlik 26 Mayıs tarihinde saat 17.00’da Zoom platformunda gerçekleşecek. Yiğit Bener’in sunumuyla gerçekleşecek olan Edebiyat Salonu’nda Leïla Slimani’ye, Hoş Nağme adlı eserini Türkçeye kazandıran çevirmen Aylin Yengin de  eşlik edecek.

Fotoğraf: Francesca Mantovani ©Editions Gallimard

1981’de Rabat’ta doğan ve Paris’teki Siyasal Araştırmalar Enstitüsü’nden mezun olan Leïla Slimani, Fransız-Faslı bir edebiyat kadınıdır. “Her zaman % 100 Fransız ve % 100 Faslı hissettim, bu yüzden bununla ilgili hiç sorun yaşamadım. Kendimi kimliklere hapsetmeme izin vermiyorum” diyor.

İlk romanı Gulyabaninin Bahçesi, ülkemizde Ayrıntı Yayınları tarafından yayınlandı. Hoş Nağme adıyla Kırmızı Kedi tarafından yayınlanan romanı ile 2016 Goncourt  Ödülü’nü aldı. Hem ırkçılar hem de köktendinciler tarafından hedef alınan Slimani, kültür bakanı olması teklifini “yazar olarak özgürlüğünü koruma” nedeniyle reddetti. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Frankofoni konusunda kişisel temsilcisi olmayı kabul eder ve Uluslararası Frankofoni Örgütü Daimi Konseyi’nde görev aldı. 2020’de bir üçlemenin ilk cildi olan yeni romanı Le Pays des autres‘ı yayınlar. 2021’de Le Parfum des fleurs la nuit yayınlanır.

Leïla Slimani’nin iki romanı Türkçeye çevrildi :

Gulyabaninin Bahçesi, Ayrıntı Yayınları

Hoş Nağme, Kırmızı Kedi, 2016 Goncourt Ödülü sahibi

* Etkinlik, Zoom üzerinden Türkçe simültane çeviri ile gerçekleşecek.

Kayıt olmak için>>>

edebiyathaber.net (12 Mayıs 2021)

Yorum yapın