Edebiyat Nöbeti 40. sayı dosya konusu: Vüs’at O. Bener

Temmuz 6, 2022

Edebiyat Nöbeti 40. sayı dosya konusu: Vüs’at O. Bener

Aylık edebiyat dergisi Edebiyat Nöbeti’nin Vüs’at O. Bener dosya temalı 40. sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Dosyaya Semrin Şahin, Sevil Kesimal, Meltem Kofoğlu, Kader M.Bolat, Nurdane Ö. Sağkan, Nilgün Çelik, Kadir Işık ve Fatih Öğüt yazılarıyla katkı sağladı.

Aziz Avcı, Akın Ersöz,  Leylâ Serpil, Dilek Bilge, Hüsnü Atmaca, Hayati Dede, Salih Bircan, Afi Can, Kezban Güçlü ve  Fahrettin Erdem’in öykülerini bu sayıda okuyabilirsiniz.

Aytekin Karaçoban, Mehmet Atilla, Tahir Musa Ceylan, Can Sinanoğlu, Yusuf Çağlar, Akın Güre, Eren Şahin, Yahya Ateş, Serkan Özer, Cem Erdeveciler, Atilla Küçükala, Nuray Demircioğlu, Kemal Bayrakçı, M. Güner Demiray, Hüseyin Ozan Uyumlu, Aziz Nayır, Fahrettin Koyuncu, Deniz Karakuzu, Binnaz Deniz Yıldız, Salih Temiz, Rıza Karakuş, Gülsüm Işıldar ve Eray Korkmazer şiirleriyle yer alıyor. Meriç Gök, Bertolt Brecht’ın şiirini çevirdi.

Özge Sönmez üç şairle ortak bir söyleşi gerçekleştiriyor. Hatice Tarkan Doğanay, Dilek Özkan ve Beytullah Kılıç’ı konuk ediyor.

Yazılarıyla Fatma Hatun Esen, Sabri Kuşkonmaz, Nilüfer Uçar, Canan Gürtunca Sanlı,  Tahsin Şimşek, Cumali Yardım, Zafer Enver Bilgin,  Dursun Kablan, Mustafa Yakut, Esen Yel, Ali Özenç Çağlar, Süreyya Ş.Aydınhan, Hasan Akarsu ve Murat Karacan yer alıyor.

Dipnot:

Edebiyat Nöbeti dergisinin bu sayısı epeyce gecikmeli yayınlanabildi. Özellikle salgından sonra zaman zaman bu tür gecikmeleri yaşadık. Şimdi Temmuz/Ağustos sayısını matbaaya göndermeye hazırlanıyoruz. Bu sayımızı temsilciliklerimiz ve kitabevleri dışında başka bir yere maalesef  gönderemeyeceğiz. En kısa zamanda Temmuz /Ağustos sayımızı da yayınlayıp iki sayı birlikte okurlarımıza/abonelerimize ulaştıracağız. Okurlarımızdan ve abonelerimizden bu gecikme(ler) için anlayış ve hoş görü rica ediyoruz.

Dergimizi bulabileceğiniz kitabevleri

İSTANBUL: Mephisto Kitabevleri (Kadıköy, Beyoğlu, Beşiktaş),

ANKARA: Turhan kitabevi

İZMİR: Yakın Kitabevi (Alsancak), Pan Kitabevi

SAMSUN: Endülüs Kitabevi, Samsun Sahaf, Tutunamayanlar Sahaf, Eflatun         Kitap/Kafe

TRABZON: Ra Kitabevi

edebiyathaber.net (6 Temmuz 2022)

Yorum yapın