Edebiyat Haber, beş okuruna Joseph Conrad’ın “Zafer” adlı romanını hediye ediyor.

Ocak 27, 2000

Edebiyat Haber, beş okuruna Joseph Conrad’ın “Zafer” adlı romanını hediye ediyor.

18 Temmuz 2011 Pazartesi günü Edebiyat Haber’in facebook sayfasında yer alacak soruyu bilenler arasından yapılacak çekilişle, beş kişi, Joseph Conrad'ın “Zafer” adlı romanını kazanacak.

Edebiyat Haber facebook sayfasında yer alacak soruya, 18 Temmuz 24.00’a kadar yanıt verilebilecek ve kazananların listesi 19 Temmuz'da aynı sayfada yayımlanacak. 

Joseph Conrad'ın yarattığı kahramanların en ünlülerinden biri, Zafer'in başkarakteri Axel Heyst'tir. Bir kömür şirketinin ortağı olan Heyst, işleri bozulunca, zaten hep içinde taşıdığı “hayattan elini eteğini çekme” dürtüsüne boyun eğer ve Malay Takımadaları'ndan birinde inzivaya çekilir. Bir kadına âşık olup inzivasının kapısını biraz aralamaya kalktığında ise karşısında, aşina olduğumuz o karmakarışık “Conrad dünyası”nı bulacaktır. Joseph Conrad bir mektubunda, bu romanı yazarken yoğun bir şekilde Schopenhauer okuduğunu, Axel Heyst'in yabancılığında ve münzeviliğinde de bunun çok etkili olduğunu söyler. 1915 tarihli bu güçlü roman, Armağan İlkin'in çevirisi ve Conrad'ın kitaba farklı zamanlarda yazdığı iki önsözle sunuluyor.

“Zafer, Conrad'ın klasikleşmeyi talep eden kitaplarının başında gelir ve deha beklentisine en doyurucu cevabı verenlerden de biridir.”


-F.R. Leavis-

Yorum yapın