Edebiyat Haber, beş okuruna Etgar Keret’in “Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü” adlı kitabını armağan ediyor.

Ocak 27, 2000

Edebiyat Haber, beş okuruna Etgar Keret’in “Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü” adlı kitabını armağan ediyor.

1 Ağustos 2011 Pazartesi günü Edebiyat Haber’in facebook sayfasında yer alacak soruyu bilenler arasından yapılacak çekilişle, beş kişi  Etgar Keret'in “Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü” adlı kitabını kazanacak.

Edebiyat Haber facebook sayfasında yer alacak soruya, 1 Ağustos 24.00’a kadar yanıt verilebilecek ve kazananların listesi 2 Ağustos'ta aynı sayfada yayımlanacak. 

Avi Pardo'nun özenli çevirisiyle yayımlanan kitabın tanıtım bülteninden

Prensip sahibi olduğundan otobüsünü asla bekletmeyen bir şoför, Interpol’ün peşine düştüğü küçük bir kız kılığına girmiş bir cüce, cehennem kapısındaki küçük delikten yakınlardaki bir kasabaya inen insanlar, sadece intihar edenlerin gittiği ve içinde yaşadığımızdan pek farkı olmayan sıkıcı bir öbür dünya, merhamet sahibi bir tetikçi ve merhametsiz bir tanrı… Keret’in dünyası hareketi, oyunbazlığı ve hayalle gerçeği incelikle kaynaştırmasıyla benzersiz bir okuma tecrübesi sunuyor. Günümüz insanının hayatının sıradan kesitlerini zarif dokunuşlarla bileyerek gerçekliğin sınırlarını yeniden tanımlayan bu ironi ve mizah yüklü, keskin öyküler, sayfalara sığmamaya, okuyanların zihinlerine kancalar atmaya fena halde niyetli.

Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü; tuhaf, iddialı ve bangır bangır sesiyle kolay kolay unutulmayacak bir kitap.

Yorum yapın