Ecinniler’in 8. sayısı çıktı

Mayıs 4, 2021

Ecinniler’in 8. sayısı çıktı

Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinin 8. sayısı yayımlandı.

2021 yılındaki ikinci sayının dosyası, son bir yıldır yaşamın merkezine oturan pandemi, kabuğa çekilmek, izolasyon gibi kavramları da çağrıştıran “Edebiyatın Münzevileri” başlığını taşıyor. Gökhan Arslan’ın editörlüğünde hazırlanan, J. D. Salinger’dan Emily Dickinson’a, Henry David Thoreau’dan Tevfik Fikret’e, çağdaş Norveç edebiyatı yazarlarından Trevanian’a, Severus Snape’den Selçuk Baran’a birçok münzevi yazarı ve karakteri inceleyen dosya kapsamında Süha Oğuzertem ile yapılan kapsamlı söyleşinin yanı sıra Mehveş Demirer, Deniz Gündoğan İbrişim, Melike Belkıs Aydın, Sibel Yılmaz, Çağla Çinili ve Tunca Çaylant’ın yazıları okunabilir.

8. sayının şairleri Ayfer Karakaş, Barış Yıldırım, Beste Naz Karaca, Bircan Çelik, enderemiroğlu, Ezgi Şimşek, Işık Sungurlar, Ozan R. Kartal, Rona Aslan, Sertaç Çıralı, Umut Yalım ve Yunus Emre Suci.

Ali Rıdvan Öncel, Ethem Baran, Hüseyin Opruklu, Kader Menteş Bolat, Leyla Beril ve Sevtap Ayyıldız öyküleriyle bu sayıya konuk olan isimler.

Mehmet Oymak John Clare’den, Çayan Okuduci de Şikoyê Hesen’den birer şiir çevirdiler.

Derginin bu sayısı için Nezihe Altuğ İlhan Kemal’in Yitik Kitap kitabı ve Pınar Özdemir de İsmail Gezgin’in Homo Narrans kitabı üzerine inceleme yazıları kaleme aldılar.

“Tam Kapanma” sürecine denk gelen derginin bu sayısı 17 Mayıs’a kadar Shopier üzerinden satışta olacak ve sonrasında kitapçılara dağıtılacak.

edebiyathaber.net (4 Mayıs 2021)

Yorum yapın