Ecinniler’in 18. sayısı çıktı

Kasım 10, 2022

Ecinniler’in 18. sayısı çıktı

Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinin 18. sayısı yayımlandı.

İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler, Kasım-Aralık 2022 (18.) sayısını yayımlayarak yayıncılıkta üçüncü yılını tamamladı. Bu sayının dosyası kapsamında derginin ismine de ilham kaynağı olan büyük Rus yazar Dostoyevski ve yapıtları mercek altına alındı. Tunca Çaylant’ın editörlüğünde hazırlanan ve “Ölümsüz Deha: Fyodor Mihayloviç Dostoyevski” başlığını taşıyan dosyada, Çaylant’ın Sabri Gürses ile gerçekleştirdiği söyleşinin yanında Kaan Kurt, Erkan Irmak, Talat Parman, Çağla Çinili, Yeşim Dinçer ve Eda Oğuz’un yazıları ile Dmitri Bıkov’un Dostoyevski üzerine yazdığı bir makalenin Günay Çetao Kızılırmak tarafından Rusça aslından yapılan çevirisi yer alıyor.

18. sayının şairleri Açelya Büşra Özdirek, Ayfer Karakaş, Ayşe Görkem Kozanoğlu, Emre Söylemez, Hasan Ege Karanfil, Hasan Karayel, Mert Tutucu, Osman Erkan, Pınar Çakmaklı, Şura Aykan, Yaşar Kavas ve Zeynep N. Tiryaki.

Bu sayının öykülerinin altında Ahmet Rıfat İlhan, Fatih Selvi, Hülya Tamzok, Seher Tanıdık, Selvi Danacı ve Umut Sami Yılmaz’ın imzaları var.

Ayşenur Başaran Megan Pinto’dan, Suat Baran da Kiki Dimula’dan birer şiir çevirdiler.

Ata Hacımale ve Gizem Koçak kaleme aldıkları inceleme yazıları ile bu sayıya katkı sundular.

edebiyathaber.net (10 Kasım 2022)

Yorum yapın