Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinin 6. sayısı yayımlandı

Kasım 28, 2020

Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinin 6. sayısı yayımlandı

İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler’in altıncı sayısını yayımladı.

Tanıtım bülteninden:

2020 yılındaki son sayısında 12 Eylül darbesinin edebiyatımıza olan etkilerini mercek altına alan derginin bu dosyası “Tankların Gölgesinde Edebiyat” başlığını taşıyor. 12 Eylül’ün edebiyatımızdaki izlerini şiirler, öyküler, romanlar ve tiyatro oyunları üzerinden inceleyen dosya kapsamında Çimen Günay Erkol ile yapılan kapsamlı söyleşinin yanı sıra Salih Bolat, Pınar Özdemir, Hülya Çelik, Fatma Yeşil, Duygu Kankaytsın ve M. Utku Yeşilöz’ün yazıları okunabilir.

Pandemiyle geçen 2020 yılının son sayısının şairleri Bekir Dadır, Beste Naz Karaca, Cemed Loma (Zehra Aktaş), Ceren Biber, Gürsel Bektaş, İrfan Çinar, Kağan Şeker, Nigar Çelebi, Nurgül Sedef, Şahin Altuner, Tuba Bozkurt ve Yusuf Araf.

Cihan Çakan, Demet Eker Özenbaş, Gamze Efe, Meltem Dağcı, Muhammet Oğuzhan Yalçın ve Üzeyir Karahasanoğlu öyküleriyle bu sayıya konuk olan isimler.

Banu Karakaş Piedad Bonnett’ten, Mesut Barış Övün de Billy Collins’ten birer şiir çevirdiler.

Derginin bu sayısı için Gökhan Arslan Fatma Nur Türk’ün Kargo Kültü, Petek Sinem Dulun Alptuğ Topaktaş’ın Değillik Orkestrası ve Tunca Çaylant da Serkan Türk’ün Ausgang kitapları üzerine inceleme yazıları kaleme aldılar.

edebiyathaber.net (28 Kasım 2020)

Yorum yapın