Dünyanın tüm renkleri bir arada!

Temmuz 15, 2015

Dünyanın tüm renkleri bir arada!

akkuzu_karakuzu_lunaparkta_kapak.inddStefano Bordiglioni’nin Akkuzu Karakuzu Lunaparkta adlı kitabı, 5 yaş ve üstü çocuklar için Tülün Sadıkoğlu çevirisiyle Can Çocuk tarafından yayımlandı.

Roma’da yaşayan ve ilkokul öğretmenliği yapan yazar çocuklar için yazdığı elliden fazla kitabıyla yalnızca kendi öğrencilerine değil, tüm çocuklara yaratıcılık cesareti ve okuma sevgisi aşılıyor. Akkuzu Karakuzu Lunaparkta farklılıklara saygı, dostluk, yardımlaşma, geri dönüşüm temalarını yeni okumaya başlayanlar için yalın ve eğlenceli bir öyküde bir araya getirmeyi başarıyor.

Akkuzu ile Karakuzu’yu hatırladınız mı? Bir önceki kitapta kendilerine renkli bir sürü arıyorlardı hani… Buldular tabii ki! Şimdi de yeni dostluklar kuruyor ve çok eğleniyorlar… Bu kitapta renkli koyun sürüsü dostları Tavşan Tap’ın derdine eğlenceli ve yaratıcı bir çözüm buluyor. Tap’ın yuvasını bozan doğa düşmanı hurda ve atıklar ormandaki tüm hayvanların birlikte eğlendiği bir lunaparka dönüşüyor. Yine renklerin kardeşliği kazanıyor!

Çocukların okuma becerisini geliştirmek, onlara okumayı sevdirmek için özel olarak hazırlanan “İlk Okuma Kitapları” dizisi, Akkuzu Karakuzu Lunaparkta ile yirminci kitaba ulaşıyor. Çiçeği burnunda okurlar bu kitaplarla okumanın tadına varacak.

“‘Nereye koyarsak koyalım bu döküntü eşyalar çok çirkin görünecek!’ Renkli koyunlar şaşkınlıkla birbirlerine bakıyorlar. Sorun nasıl çözülecek? Akkuzu’nun aklına bir fikir gelene kadar herkes çaresiz görünüyor. Heyecanla, ‘Bir çözüm var!’ diye bağırıyor Akkuzu. ‘Bu hurda eşyaların yerini değil, kendisini değiştireceğiz.’”

Stefano Bordiglioni

Bologna Üniversitesi’nde pedagoji eğitimi gören Stefano Bordiglioni tez çalışmasını “Çocuklarda Yaratıcılık” konusu üzerinde tamamladı. Eğitim ve seyahat amacıyla pek çok Avrupa ülkesinin yanı sıra Meksika, Çin, Polinezya, Hindistan, Botswana, Nepal, Mısır ve Fas’ı ziyaret etti. Bu seyahatleri sayesinde dünyanın tüm okyanuslarına dalıp denizin altında ne var ne yok diye baktı. Çocuklar için fabl, masal, öykü türünde elliden fazla kitap yazdı. Aralarında Gianni Rodari, Hans Christian Andersen, Colette Roselli, Ciliegia d’oro’nun da olduğu birçok ödülü bulunuyor.  Şu anda İtalya’nın Forli şehrinde ilkokul öğretmenliği yapıyor, çocuk kitapları dışında seyahat, tiyatro kitapları ve televizyon programları için metinler yazıyor. Yazarın Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan diğer kitapları Söz-Düş Makinesi, Paolo’nun Düş Problemleri, Denizi Düşleyen Prenses de Türkiyeli okurlar için raflarda.

edebiyathaber.net (15 Temmuz 2015)

Yorum yapın