Dünyanın en sıradışı çocuğuyla henüz tanışmadınız mı?

Ağustos 13, 2020

Dünyanın en sıradışı çocuğuyla henüz tanışmadınız mı?

Çizgili Pijamalı Çocuk adlı kitabıyla tanınan İrlandalı yazar John Boyne’un imzasını taşıyan Yanlışlıkla Dünyanın Öbür Ucuna Uçan Çocuk, geçtiğimiz temmuz ayında 20. baskısını yaparak, Türkiye’de 100.000’i aşkın okura ulaştı.

Kitapseverleri dünyanın en sıradışı çocuklarından Barnaby Brocket’in olağanüstü dünyasıyla tanıştıran bu heyecan verici roman, fantastik macera filmlerini aratmayan hikâyesinin satır aralarında normallik-anormallik gibi soyut kavramları ve bunların değişkenliğini sorguluyor, farklılıkların zenginliğine vurgu yapıyor.

”Yanlışlıkla” dünyanın öbür ucuna uçan sekiz yaşındaki bir çocuğun türlü badirelerle sınanan yaşam mücadelesine tanıklık ettiren kitap, olaylara ve insanlara önyargısız yaklaşmanın önemine değiniyor, hoşgörünün yaşamı ne denli güzel kılabileceğinin altını çiziyor.

Türkiye’de de geniş bir okur kitlesi bulunan John Boyne’un dünya çapında satış rekorları kıran bu romanını henüz okumayanlara küçük bir öneri: Yaz tatili sona ermeden Barnaby Brocket’la tanışmaya ve onunla eşi benzeri olmayan ”fantastik” bir macera yaşamaya ne dersiniz?

edebiyathaber.net (13 Ağustos 2020)

Yorum yapın