Dünyalar Savaşı’nın Marslıları, devam kitabı ile geri dönüyor | Javanshir Gadimov

Aralık 4, 2015

Dünyalar Savaşı’nın Marslıları, devam kitabı ile geri dönüyor | Javanshir Gadimov

article-0-05AB46290000044D-400_634x394İngiliz yazar H. G. Wells’in 1898 tarihli klasikleşmiş bilim-kurgu romanı Dünyalar Savaşı’nın devamını ve Marslıların Dünya’ya dönüşlerini anlatan roman 2016’da yayımlanacak.  

Wells uzmanı ve aynı zamanda bilim-kurgu yazarı Stephen Baxter, Byron Haskin ve Steven Spielberg tarafından da filme uyarlanan Dünyalar Savaşı’nın devamını yazıyor. The Telegraph’ta yer alan habere göre, yeni kitap Wells’in doğumunun 150. ve ölümünün de 70. yıldönümü olan 2016 yılında yayınlanacak.

Baxter, The Massacre of Mankind (İnsanlığın Katliamı) ismini verdiği kitabın konusunun 1920’li yıllarda Londra’da geçtiğini ve Marslıların dönüşünü anlattığını söyledi. Daha önceleri yazarlar Arthur C. Clarke ve Terry Pratchett ile beraber çalışan Baxter, Wells’in modern bilim-kurgu konusunu herkesten çok etkilediğini ve şekillendirdiğini ifade etti. Baxter, “Şimdi de 150 yıl sonra onun hayal gücü mirasını kutlamaktan onur duyuyorum.” dedi.

Kitapta, daha önce başarısızlıkla sonuçlanan işgalden ders alan uzaylılar, artık mikrobiyal enfeksiyonlar konusunda da zayıf yönlerinin farkındalar. İlk önce İngiltere’yi hedef alırlar. Çünkü ilk işgal teşebbüsünde onlara karşı direnişe İngilizler liderlik etmişti (Spielberg’in filminde ise direniş ve olaylar Tom Cruise’un gözünden anlatılıyor).

Baxter’e daha önce de Wells’in Zaman Makinesi kitabının 100. yıldönümünde bu hikayenin devamı olan “The Time Ships” (Zaman Gemileri) kitabını kaleme alma izni verilmişti.

2005 yılında Steven Spielberg’in yönettiği Dünyalar Savaşı filmi 600 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. Film aynı zamanda o zamana kadar başrollerinde  Tom Cruise’un oynadığı en yüksek hasılat elde eden film olmuştu.

Dünyalar Savaşı’nın devam filmi ise 2008 yılında “War of the Worlds 2: The Next Wave” ismi ile sinemalarda vizyona girmeden, direkt-DVD olarak satışa sunulmuştu.

Baxter’in “The Massacre of Mankind” kitabını basma hakkını ise İngiliz Gollancz yayınevi satın aldı.

Roman, tarih, siyaset gibi bir çok dalda eserler veren Herbert George Wells, daha çok bilim-kurgu kitapları Zaman Makinesi (1895), Görünmez Adam (1897) ve Dünyalar Savaşı (1898) ile biliniyor.

Javanshir Gadimov – edebiyathaber.net (4 Aralık 2015)

Yorum yapın