“Dünya Şiir Hareketi Türkiye”den önemli bir armağan

Nisan 5, 2021

“Dünya Şiir Hareketi Türkiye”den önemli bir armağan

Dünya Şiir Hareketi (World Poetry Movement) etkinlikleri kapsamında, “Dünya Şiir Hareketi Türkiye” 25 Nisan 21.00’de Portekiz Karanfil Devrimi’ne şiir etkinliği armağan edecek.

Nurduran Duman’ın düzenlediği, açılış konuşmasını Ataol Behramoğlu’nun yapacağı etkinlikte Bâki Ayhan T., Çağla Meknuze, Gülce Başer, Nihat Özdal, Nilay Özer, Tuğrul Keskin şiirleriyle yer alırken, Portekiz’den Luis F. Sarmento konuk şair olarak katılacak.

Bağımsız Editörler Platformu ve Metot Sanat Akademisi’nin destek verdiği etkinlik 25 Nisan 2021, Saat 21.00’de zoom üzerinden yapılacak. Herkese açık.

Kayıt: [email protected]

Karanfil Devrimi nedir?

Karanfil Devrimi, Portekiz’de 25 Nisan 1974 günü şiddet kullanılmadan gerçekleştirilen askerî darbedir. Portekiz’in otoriter bir diktatörlükten demokrasiye geçişini sağlayacak iki yıllık bir değişim döneminin başlangıcı olmuştur.

Karanfil Devrimi sonucunda Portekiz Devleti’nin Afrika’da devam ettirdiği sömürgeci politika ve sürdürdüğü savaş sona erdi. Portekiz en hızlı biçimde sömürgelerindeki askeri ve idari personeli geri çekti.

edebiyathaber.net (5 Nisan 2021)

Yorum yapın