Dominique Demers’den eğlenceli, yaratıcı ve ilham veren bir kitap

Mart 22, 2019

Dominique Demers’den eğlenceli, yaratıcı ve ilham veren bir kitap

Dominique Demers’in yazdığı, Tony Ross’un resimlediği Yeni Öğretmen, 8 ve üzeri yaş grubu için İpek Şoran çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Bayan Charlotte’un Maceraları” dizisiyle dünya çapında üne kavuşan Kanadalı yazar Dominique Demers, en sevilen kitaplarından Yeni Öğretmen’le şimdi Türkçede!

Yeni Öğretmen Bayan Charlotte diğer öğretmenlere hiç benzemiyor: Kocaman bir şapka takıyor ve eski püskü elbisesiyle bir korkuluğu andırıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, bir çakıl taşıyla konuşuyor! Çocuklar başta öğretmenin kafadan çatlak olduğunu düşünseler de, bir süre sonra, yeni öğretmenin okulu eğlenceli hale getirdiğinin farkına varıyorlar. Matematik dersinde sınıfı çubuk makarnalarla ölçüyor, bir gorille ilgili inanılmaz hikâyeler anlatıyor, hatta çocuklarla beraber futbol oynuyor!

Dominique Demers’in çok sevilen Bayan Charlotte’un Maceraları serisinin ilk kitabı Yeni Öğretmen, “Keşke Bayan Charlotte gibi bir öğretmenim olsaydı” diye düşündürecek kadar eğlenceli, yaratıcı ve ilham verici bir kitap. Tony Ross’un muhteşem resimleriyle…

Bir hafta sonra, yeni öğretmenimiz hakkında hâlâ pek bir şey biliyor sayılmazdık. Adı Bayan Charlotte’tu ve Quebec’in kuzeyindeki uzak bir kasabadan gelmişti. En azından, bize böyle söylemişti. Alex, öğretmenin bunların hepsini uydurduğunu düşünüyordu. Öğretmenin ajan olduğundan emindi. Çakıl taşına ettiği o tatlı sözlerin hepsi bir tür gizli şifreydi. Kendini uçuk kaçık, yaşlı bir kadın gibi tanıtsa da, aslında insanları gözünü kırpmadan öldüren ve en korkunç işkencelerden geçmiş, tüyler ürperten bir kadındı.

Dominique Demers

1956 yılında Quebec, Kanada’da doğan Dominique Demers, lisansüstü ve doktora eğitimini çocuk edebiyatı alanında tamamladı. Çocuklar, gençler ve yetişkinler için kaleme aldığı çok sayıda kitabı var. Bayan Charlotte’un Maceraları dizisiyle dünya çapında üne kavuştu. Demers Montreal’de yaşıyor ve yazmaya devam ediyor.

edebiyathaber.net (22 Mart 2019)

Yorum yapın