Dokunaklı bir nine-torun hikâyesi: Ninesinin Şifacısı

Ocak 17, 2024

Dokunaklı bir nine-torun hikâyesi: Ninesinin Şifacısı

Barbara Kosmowska’nın yazdığı, Emilia Dziubak’ın resimlediği Ninesinin Şifacısı, 9 ve üzeri yaş grubu için Osman Fırat Baş çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ninesinin Şifacısı, kendi yeteneklerine inanmaya, hayal gücüne ve hiçbir şeyin yok edemeyeceği nine-torun bağına dair dokunaklı bir hikâye.

Sıradışı biri olan Mini Nine, uzun ömrü boyunca tüm dünyayı dolaşmış, ama hiçbir yerde çok uzun süre kalmamıştır; ta ki rahatsızlığı sebebiyle Erik ve ailesinin yanına taşınması gerekinceye kadar… Mini Nine bitkiler hakkında neredeyse her şeyi bilir, anlatacak hikâyesi hiç bitmez. Erik anneannesini çok sever, ikili bol bol sohbet eder, birbirlerini çok iyi anlarlar.

Kendi gücü ve yeteneklerinin farkında olmayan Erik, çekingen bir çocuktur ve pek fazla arkadaşı yoktur. Mini Nine’nin etkisiyle Erik, yavaş yavaş kendine güvenmeye başlar.

Fakat ne yazık ki işler her zaman istediğimiz gibi gitmez. O gün gelip de Erik ninesinin kaybıyla yüzleşmek zorunda kaldığında ne yapacaktır? Ninesinden yadigâr bilgelik, kendi değerini anlamasına, yeni arkadaşlar edinmesine ve büyümenin güzel yanlarını keşfetmesine yetecek midir?

Bir gün, ninesi Erik’in fotoğraf albümüne bakarken, ‘Senin hakkında o kadar az şey biliyorum ki,’ dedi. ‘Keşiş ya da gezgin olmaya karar vermeden önce kim olmak istiyordun?’ diye sordu. ‘Basketçi!’ diye düşünmeden yapıştırdı yanıtı Erik, ama hemen ardından bunu söylediğine pişman oldu. Maksi Nine bu dediğine gülmüştü. Çünkü Erik’in boyu kısaydı. Mini Nine’ye göre ise başka bir engel daha vardı basketçi olmasının önünde.

Barbara Kosmowska bir filolog ve yazardır. Edebiyat kariyerine şiir yazarak başlayan Kosmowska, daha sonra çocuklar ve gençlere yönelik kitaplar kaleme almıştır. Özellikle Pozitivizm Çağında Çocuk Edebiyatı, bilimsel ilgi alanlarının başında gelmektedir. Barbara Kosmowska’nın çalışmaları, yazara birçok ödül kazandırmıştır. Buba ve Yaldızlı Balık en çok bilinen romanlarıdır. Yazar, aynı zamanda çocuklar için radyo oyunları kaleme almaktadır.

edebiyathaber.net (17 Ocak 2024)

Yorum yapın