Hande Z. Watt, çocuklar için yazdığı ilk macera dizisi “Cafer Black”le Türkçede

Ağustos 23, 2023

Hande Z. Watt, çocuklar için yazdığı ilk macera dizisi “Cafer Black”le Türkçede

Hande Z. Watt’ın yazdığı, Mavisu Demirağ’ın resimlediği “Cafer Black Kayıp Tablonun İzinde”, 9 ve üzeri yaş grubu için Mehmet Erkurt çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dimitriyev ailesinin en değerli tablolarından biri kayıp! Dimitri ve Tatyana çifti, bu önemli aile yadigârını bulması için olağanüstü-sorun çözücü Cafer Black’e başvuruyor. Van ve İskoç kırması, kılık değiştirme ustası, Batman tutkunu ve kahve düşkünü Cafer Black için bu iş ‘kedi’ oyuncağı! Usta bir yazılımcı, yılmaz bir çevreci olan ortağı Lüfer Lütfü’nün de ‘doğa dostu’ yardımlarıyla Cafer, Türkiye’den Kazakistan’a, Çin’den Rusya’ya uzanan matrak bir maceraya, soluksuz bir kovalamacaya atılıyor!

Yazar, akademisyen, editör Hande Z. Watt çocuklar için yazdığı ilk macera dizisinde okurları, Cafer Black‘le birlikte farklı ülkeleri ve kültürleri ziyaret edebilecekleri, eğlenceli serüvenlere davet ediyor.

‘Büyükannemin portresi birkaç haftadır kayıp…’ derken, Bay Dimitriyev’in yüzü kaygılı bir ifadeye büründü. ‘Polis elinden geleni yaptı, hatta gizli servis bile hiçbir ipucu elde edemedi. Burnu Siğilli Babuşka’yı bulabileceğinizden gerçekten emin misiniz?’

Cafer, Türk kahvesinin son yudumunu da içtikten sonra, kemik çerçeveli gözlüğünü düzeltti ve fincanını bir gülümseme eşliğinde tabağına geri koydu.

Hande Z. Watt İstanbul ve Münih kahvelerinin kokuları arasında kitap okuyarak büyümüş. Kitapları bırakmak istemediği için önce Amerika’da, sonra da İskoçya’da okumuş da okumuş. Ta ki bir gün Edinburgh Üniversitesi’nin Edebiyat Bölümü’nde ders verirken, ‘Bu kadar okudum, biraz da yazayım,’ diye düşünene kadar. Bunun üzerine farklı mahlaslarla fantastik, romantik, kara mizahî kurgular kaleme almış, farklı yayınevleriyle çalışmış. Bir gün İstanbul’a geri dönmüş ve onun gibi kitap okumayı çok seven iki çocuğu için bir roman yazmaya karar vermiş. Bu işi kıskanan iki kedisi ise, her türlü entrikayı çevirerek, bu romanın ana karakteri bir kedi olana kadar Hande’ye bir saniye bile rahat vermemiş.

edebiyathaber.net (23 Ağustos 2023)

Yorum yapın