Doğan Egmont’tan resimli kitaplar seçkisi

Aralık 17, 2019

Doğan Egmont’tan resimli kitaplar seçkisi

Dünyanın En Büyük Pırtı, Brokoli Hakkında Her Şey, Mihaaauuuvv, Hiç Normal Değil, Ben Yapmadım! adlı resimli kitaplar, 3-6 yaş grubu çocuklar için Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dünyanın En Büyük Pırtı

Ormandan tuhaf sesler yankılanıyor…

Herkes yerini alsın, büyük yarış başlıyor!

Tüm hayvanlar nehir kıyısında toplanıyor. Zebra, gergedan, goril, fil, suaygırı…

Acaba kim kazanacak bu yarışmayı!

Her şey filin nehir kıyısına otururken biraz olsun serinlemek için ayaklarını suya daldırmasıyla başladı. Önce garip bir ses ardından suyun üzerindeki kocaman kabarcığı fark eden fil, patlayan baloncuktan yayılan pırt kokusunun gizemini çözmeye çalışırken su aygırı ile göz göze geldi. Tam bunun üzerine orman sakinleri arasında beklenmedik bir rekabet de başladı. En büyük pırtı yapma yarışı. Sizce en büyük pırt kimde? Devasa boyutlardaki filde mi, avını tek seferde aşağı indiren ayıda mı, yoksa ormanın kralı aslanda mı? Yoksa hiç akla gelmeyecek sürpriz bir isimde mi?

En az adı kadar eğlenceli Dünyanın En Büyük Pırtı Doğan Egmont’un okul öncesi yaş grubu için hazırladığı resimli kitaplar seçkisinde yer alıyor. Yazarlığını Rafael Ordonez’in, çizerliğini Laure du Fay’in üstlendiği bu çok komik kitap ön yargılı olmamayı ve bazen zayıf görüp küçümsediklerimizin aslında sandığımızdan çok daha güçlü olabileceğini de öğütlüyor.

#DoğanEgmont #banakitapoku #DünyanınEnBüyükPırtı #okumasevgisi #resimlikitap

Yazar: RAFAEL ORDONEZ

Resimleyen: Laure du Fay

Brokoli Hakkında Her Şey

Bugün bir brokoli kolay yetişmiyor!        

“Yemekte brokoli mi var? Aman yaa!”

Ama durun bekleyin!  Önce brokolinin hikâyesini bir dinleyin!

Civciv kardeşlerin o akşam yemeğinde çok ciddi bir sorunu var. Çünkü Anne Tavuk sulu sulu solucanlar ve çıtır çıtır mısırların yanında brokoli de yapmıştı. Biz brokoli yemek istemiyoruz diye isyan bayrağını çeken civcivlere karşı Anne Tavuk’un yanıtı ise hazırdı: “Yemezseniz Mide Partisi’ne gidemezsiniz!” Mide Partisi gibi herkesin gitmek isteyeceği büyük kutlamaya katılıma hak kazanmak brokoli yemekten geçiyor elbette.

Çocuklar için yemesi çok da keyifli olmayan brokoliyi sevdirme garantili bu kitap, aynı zamanda faydaları saymakla bitmeyecek bu sebzenin nasıl büyüyüp yetiştiğini de anlatıyor. Doğan Egmont’un çocuklara okuma sevgisini erken yaşlarda kazandırmak amacıyla yayınlamaya başladığı resimli kitap seçkisinde yer alan Brokoli Hakkında Her Şey zaten brokoliyi sevenlere bile bir daha sevdirmeye niyetli. Yazarı Pilar Serrano’nun eğlenceli dilinden nasibini alan kitabın rengarenk çizimleri ise Agnese Baruzzi’nin elinden çıktı.

#DoğanEgmont #banakitapoku #BrokoliHakkındaHerŞey #okumasevgisi #resimlikitap

Yazar: Pilar Serrano

Resimleyen: Agnese Baruzzi

Mihaaauuuvv

Fıstık bildiğiniz köpeklere hiç de benzemiyor…

Fıstık havlamıyor.

Fıstık, atılan şeyleri tutup getirmiyor.

Fıstık kuyruğunu bile sallamıyor.

Fıstık kesinlikle diğer köpeklere benzemiyor…

Can’ların köpeği Fıstık’ın görünüşte diğer köpeklerden bir farkı yoktu. Onlar gibi ince ve güçlü bacakları, yumuşak kulakları ve uzun bir kuyruğu vardı. Ama Fıstık aslında pek de diğer köpeklere benzemiyordu. Bir kere bir şey attığınızda koşup geri getirmek gibi bir huyu yoktu, dilini ağzının dışında gören pek olmamıştı, daha da önemlisi Fıstık hiç havlamıyordu!

Doğan Egmont’un okul öncesi çocuklar için hazırladığı resimli kitaplar seçkisi kitaplarından Mihaaauuuvv çok da alışık olmadığımız türden bir köpeğin aşırı eğlenceli hikayesini anlatırken, farklılıklara kucak açmayı ve saygı duymayı da öğretiyor. Blanca Lacasa’nın kaleme aldığı ve Gomez’in resimlediği kitap ile klişelerin ötesine geçmeye ne dersiniz?

#DoğanEgmont #banakitapoku #Mihaaauuuvv #okumasevgisi #resimlikitap

Yazar: BLANCA LACASA

Resimleyen: Gomez

Hiç Normal Değil

Normal dediğin nedir ki?

Filin hortumu çok, çok uzun.

Hortumuyla bütün arkadaşlarına yardım ediyor. Ama suaygırı onun uzun burnuyla “hiç normal değil!” diye alay ediyor.

Ama “normal” ne ki?

Bir fil hayal edin. Upuzun hortumunu üşüyen uzun boylu zürafanın ısınması için boynuna dolasın, kimi zaman da karıncaların küçük su birikintisinin üzerinden geçmelerine yardımcı olmak için köprü gibi önlerine sersin. Kulağa biraz tuhaf gelebilir, ancak neden bu kadar tuhaf geliyor ki? Eğer uzun bir burnunuz varsa onu başkalarının işine sokmaktansa onlara yardım etmek için kullanmaktan güzel ne var?

Doğan Egmont’un okul öncesi çocuklar için hazırladığı resimli kitaplar seçkisindeki Hiç Normal Değil! kitabı ormanın kurallarını yeniden yazıyor. Dış görünüşün önemli olmadığını ve herkesi olduğu haliyle kabul etmenin güzelliğini eğlence dolu bir maceraya dönüştüren kitabın yazarı Mar Pavon, resimleyeni ise Laure de Fay. Sahi normal dediğin nedir ki? Kime ve neye göre normal?

#DoğanEgmont #banakitapoku #HiçNormalDeğil #okumasevgisi #resimlikitap

Yazar: MAR PAVON

Resimleyen: Laure du Fay

Ben Yapmadım!

Ben yapmadıysam kim yaptı!

“Ben yapmadım!”

“Ben asla böyle bir şey yapmam!”

“Peki kim yaptı?”

Daniel Fehr’in kaleme alıp Pauline Reeves’in resimlediği Ben Yapmadım! minik okurlarla dürüst olmak hakkında konuşmak için harika bir fırsat! Doğan Egmont’un çocuklara erken yaşta okuma sevgisini aşılamak amacıyla yayınlanmaya başlayan resimli kitaplar serisinin renkli olduğu kadar eğlenceli bu kitabı bir oyun parkında geçiyor. Sahibinin kim olduğu renkli bir duvarı kimin boyadığı sorusunun peşine düşen park sakinleri yaptıklarının ve yapmadıklarının sorumluluğunu almayı öğreniyor. Bir yandan da çok komik bir maceranın içine düşüyor.

#DoğanEgmont #banakitapoku #BenYapmadım! #okumasevgisi #resimlikitap

Yazar: Daniel Fehr

Resimleyen: Pauline Reeves

edebiyathaber.net (17 Aralık 2019)

Yorum yapın