Doğan Egmont Çocuk Şenliği 26 Nisan’da Instagram’da

Mart 24, 2020

Doğan Egmont Çocuk Şenliği 26 Nisan’da Instagram’da

Doğan Egmont 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılında sosyal medya üzerinden yazarları ile bir araya geldiği bir Çocuk Şenliği düzenliyor. 26 Nisan Pazar günü saat 13:00 ile 17:00 arasında gerçekleştirilecek şenlik, Doğan Egmont’un instagram hesabı üzerinden kitapseverlerle buluşacak.

Doğan Egmont, #EvdeKal çağrısına kulak vererek 23 Nisan coşkusunu evlerde yaşatmaya hazırlanıyor. Açılışın Zülfü Livaneli ile yapılacağı Çocuk Şenliği’nde ünlü yazar, çocuklara kendi 23 Nisan’ını anlatacak. Atlas’ın Dünyası kitap serisi ile tanıdığımız sevilen yazar Berna Kumaş Sipahi arkadaşlık ve çevre bilincinin önemine vurgu yapacak, en son Mustafa serisi ile okurlarıyla buluşan Sevil Köybaşı Mustafa’dan Mustafa Kemal Atatürk’e bir liderin yolculuğunu anlatacak. Ödüllü çocuk yazarı Ömür Kurt TBMM’nin açılışından ve ulusal egemenliğin öneminden bahsedecek. Yarattığı hayali kahramanlarla çok sevilen Göktuğ Canbaba ise kitaplarındaki karakterlerden ve onların dünyalarından bahsedecek.

Şenlikte çocuklar, sevdikleri yazarlarla birlikte aktiviteler de yapabilecekler. Çocuklar için kaleme aldığı mindfulness kitabı ile tanıdığımız İlksen Utlu “anda olmak” üzerine etkinlik gerçekleştirecek. Siz Hiçbir Kitaba Sarıldınız Mı? Kitabı yeni yayınlanan Gökçe İrten ise çocuklarla beraber çizim yapacak. Yazarlarla gerçekleştirilecek söyleşi ve etkinliklerin yanı sıra 3Taş Dergi, Kukuli ve LOL Dergi etkinlikleri ile de çocukların hayal gücü ve yaratıcılıklarını desteklemeyi amaçlayan şenliğin kapanışında ise İtalyan Şef Danilo Zanna piyano sürprizi ile yer alacak.

edebiyathaber.net (24 Nisan 2020)

Yorum yapın