Doğan Çocuk podcast dünyasına “Arkadaşım Kitap” ile merhaba diyor

Ekim 21, 2022

Doğan Çocuk podcast dünyasına “Arkadaşım Kitap” ile merhaba diyor

Doğan Çocuk Yayınlarının ilk podcast serisi Arkadaşım Kitap’ın ilk bölüm konuğu yazar ve yaratıcı düşünme eğitim danışmanı Eda Albayrak.

Eda Albayrak ile bu bölümde yaratıcı zekayı, yaratıcı düşünmenin çocuklar için önemini ve çocuklara nasıl kitap seçilmesi gerektiği konuşuluyor.

Eda Albayrak’ın sevilen serisi Bidigago’nun ilk kitabı Fikrin Ustaları geliştirilmiş yeni baskısıyla geçtiğimiz günlerde Doğan Çocuk tarafından yayımlanmıştı. Fikrin Ustaları, şekilsel ve sözel düşünme becerilerimizi kullanarak yeni bir şey üretmemizi ya da var olan bir şeye farklı açıdan bakmamızı sağlayan etkinlikleriyle yaratıcı düşünmeyi geliştirmeyi amaçlıyor. Deneyime ve maceraya açık, duyarlı, oyuncu, ısrarcı, meraklı, sade ve özgün tutumları destekleyen içeriğiyle çocukları yaratıcılık evrenine yolculuk yapmaya çağırıyor. Kitabın birbirinden renkli karakterlerin sınıf ortamında kurduğu diyaloglarla gelişen kurgusu, çocuk okurun kalbini fethediyor.

Arkadaşım Kitap podcastinde çocuk edebiyatına yön veren yazarlar, çevirmenler, editörler ve illüstratörlerle çocuk kitaplarının muhteşem dünyasına yelken açılıyor.

Dinlemek için:

Spotify

Anchor

Apple Podcast

edebiyathaber.net (21 Ekim 2022)

Yorum yapın