Dinozor Çocuk’tan yeni yıl sürprizi Müzede Ne Var? ve Zeytin Çocuk

Aralık 29, 2023

Dinozor Çocuk’tan yeni yıl sürprizi Müzede Ne Var? ve Zeytin Çocuk

Neslihan Varol’un kaleme aldığı Mavisu Demirağ’ın resimlediği Müzede Ne Var? ve Hazal Uzuner’in yazdığı Gülşah Alçın Özek’in resimlediği Zeytin Çocuk adlı kitaplar Dinozor Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Çocuklara müzelerin dünyasında ilham verici bir yolculuk sunan Müzede Ne Var? ve çocuklara çevre duyarlılığını köyde geçen bir yaz tatili öyküsüyle sunan Zeytin Çocuk adlı resimli kitaplar, aralık ayında Dinozor Çocuk logosuyla okurlarla buluştu! İstanbul Modern ve Dinozor Çocuk işbirliğiyle hazırlanan Müzede Ne Var? ile çocuklar, müzeciliğin tarihinden günümüzde gittikçe çeşitlenen müze türlerine, İstanbul Modern’in yenilenen binasından etkileyici koleksiyonuna birçok konuda eğlenerek bilgi sahibi oluyor. İklim değişikliği, çevre bilinci ve toplumsal sorunlarla ilgili çocuklara yönelik kaleme aldığı kitaplarıyla çok sevilen Hazal Uzuner’in yeni kitabı Zeytin Çocuk ise Soma-Yırca köyünde yok yere kesilen zeytin ağaçlarına karşı yürütülen mücadeleyi bir çocuğun gözünden anlatıyor. Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk’un tüm kitapları, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Müzede Ne Var?

Yazar: Neslihan Varol / Resimleyen: Mavisu Demirağ

İstanbul Modern ve Dinozor Çocuk işbirliğiyle hazırlanan Müzede Ne Var?, müzelerin geçmişten bugüne nasıl değiştiğini eğlenceli bir anlatımla paylaşıyor. Günümüz müze türlerini tanıtırken, sanat müzeleri hakkında bilgiler de sunan kitap, bir müzenin nasıl oluştuğundan müzedeki eserlerin neye göre seçildiğine kadar birçok farklı konuya değiniyor. Müzede Ne Var? ile çocuklar, Türkiye’nin modern ve çağdaş sanat koleksiyonuna sahip ilk özel müzesi İstanbul Modern’de renkli ve keyifli bir yolculuğa çıkarken, ilham verici bir sanat müzesi keşfediyor. Çağdaş sanat terimlerine dair küçük bir sözlüğün ve dünyadaki bazı önemli müzelerin çizimlerinin de yer aldığı kitabın sonunda ise çocukları, kendi sergilerini yaratabilecekleri bir alan bekliyor. İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Direktörü Neslihan Varol’un hazırladığı kitaba, ödüllü illüstratör Mavisu Demirağ’ın rengarenk çizimleri eşlik ediyor.

Zeytin Çocuk

Yazar: Hazal Uzuner / Resimleyen: Gülşah Alçın Özek

Mis gibi zeytin ağaçlarının kokusuyla, rengiyle, tozuyla toprağıyla bir yaz daha geçiriyordu Zeytin. Dedesinin köydeki evinde geçirdiği günler nasıl da şenlikli nasıl da eğlenceli oluyordu her yaz. O yaz da cümbür cemaat zeytin toplama işine girişmişlerdi. Her şey yolunda giderken Zeytin’in anlayamadığı bir şeyler olmaya başladı. Kime sorsa yanıt alamadı. Herkes biraz üzgün, biraz da öfkeliydi. Yoksa birileri bu güzelim zeytin ağaçlarına göz mü koymuştu? Ama neyse ki dedesi, köydeki amcaları ve teyzeleri her şeye rağmen umutlarını koruyup bütün yaraları sarmayı biliyordu. Zeytin ne şanslı bir çocuktu!

edebiyathaber.net (29 Aralık 2023)

Yorum yapın