Dinlebi ücretsiz sesli kitap dönemini başlattı

Kasım 19, 2020

Dinlebi ücretsiz sesli kitap dönemini başlattı

Evlere daha çok kapanmamız gereken bu günlerde, abone olmayan kullanıcılar da Dinlebi’nin gün geçtikçe zenginleşen sesli kütüphanesinden seçilen bazı kitapların tamamını ücretsiz dinleyebilecekler.

Türkiye’nin ilk yerli sesli kitap platformu Dinlebi’nin sesli kütüphanesi hızla zenginleşmeye devam ederken yapılan yeni bir müjde verdi: Dinlebi, abonelik başlatan kullanıcıların ilk 14 gün ücretsiz faydasının yanına yepyeni bir fayda daha ekledi. Yapılan yeni geliştirme ile abonelik başlatmayan kullanıcılar da bundan sonra çok sayıda sesli kitabı ücretsiz dinleyebilecekler.

Dinlebi’den yapılan “her şey para değildir dedik, Mühim Olan İnsanlık listesini sizin için oluşturduk” açıklamasıyla duyurulan ücretsiz kitapları uygulamaya giriş yapan tüm kullanıcılar sınırsız dinleyebilecek, isterse sosyal medya hesaplarından paylaşabilecek ya da arkadaşlarına hediye edebilecek.

Dinlebi’nin ücretsiz olarak herkese açtığı kitaplar arasında Kürk Mantolu Madonna (Sabahattin Ali), Küçük Kara Balık (Samed Behrengi), Mutluluk (Harvard Business Review), Kibir (Erdem Aksakal), Sahibinden Satılık (Rewhat) ve İİZİ İngilizce kitapları yer alıyor. Dönemsel olarak kitapların artabileceği ve değiştirileceği bilgisi ile paylaşılan bu liste en çok dinlenen ve aranan kitaplar listesine göre belirlendi.

Kitap dinlemede kadınlar önde

Sesli kitap dinleyen kullanıcıların %60’ın üzerinde bir oranını kadınlar oluşturuyor. Büyük çoğunluğunu 18-24 yaş arası gençlerden oluşan sesli kitap dinleyicisi kadınlar yerli roman ve kişisel gelişim kategorilerine ağırlık veriyorlar.

Kullanıcılar en çok yerli romanları sesli kitap olarak dinliyor

Sesli kitap dinleyicileri genel kitap alışkanlıklarını kitap dinleme deneyimlerinde de sergiliyorlar. En çok yerli romanlar ve dünya klasikleri dinlenirken bunları kişisel gelişim kitapları takip ediyor. Listenin sonlarında olmasına rağmen İngilizce dil öğrenme kitapları kullanıcılar tarafından en çok başlanan kitaplar olarak dikkat çekiyor.

Dinlebi’nin en çok tercih edilen özelliği ortam sesi

Dinlebi global rakiplerinden farklı olarak uygulama deneyiminde de önemli yenilikler barındırıyor. Bunlardan biri de kitap dinlerken arkaya eklenen ortam sesleri. Herhangi bir kitabı dinlerken arka fon olarak eklenen tren sesi, yağmur sesi, orman sesi gibi 10’dan fazla ambiyans ekleme imkanı Dinlebi’nin tüm özellikleri içinde en çok tercih edilen özelliği olarak öne çıkıyor.

Tekli ve Beraber (Aile) Paket seçenekleri ile 1000’den fazla kitaba erişim imkânı sunan Dinlebi, yaptığı bu güncelleme ile birlikte 30 saniye olan ön dinleme süresini 120 saniye olarak genişletti. Kullanıcıların kayıt kalitesini daha iyi anlamaları için yapıldığı söylenen güncelleme ile her kitabın ayrı ayrı kayıt kaliteleri daha iyi fark edilebilecek.

Dinlebi’yi buralardan takip edebilirsiniz:

Facebook: https://fb.me/dinlebikitap

Instagram: https://www.instagram.com/dinlebi.official

Twitter: https://twitter.com/Dinlebikitap

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/dinlebikitap

www.dinlebi.com.tr

edebiyathaber.net (19 Kasım 2020)

Yorum yapın