Devrek Belediyesi Şiir ve Öykü Ödülü sonuçlandı

Kasım 1, 2022

Devrek Belediyesi Şiir ve Öykü Ödülü sonuçlandı

Devrek Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen, Rüştü Onur Şiir Ödülü ve Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülü sonuçları belli oldu.

Mehmet Yaşar Bilen, Halil İbrahim Özcan, Ayten Mutlu, Hüseyin Alemdar ve İbrahim Tığ’dan oluşan Seçici Kurul yaptığı puanlama sonucunda en çok puanı alan Hilmi Haşal’ın “Çilli Kadraj” adlı eserini Rüştü Onur Şiir Ödülü’ne, Lütfiye Aydın, Öner Yağcı, Zeynep Aliye, Fahrettin Koyuncu ve İbrahim Tığ’dan oluşan Seçici Kurul yaptığı puanlama sonucunda en çok puanı alan Nazlı Ayça Özkarahan’ın Şeytan Düğünü adlı eserini Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülü’ne layık gördü.      Seçici Kurul, ayrıca Selma Aydın’ın “Organik Nine Hikayeleri” adlı eserini de oy çokluğuyla “Jüri Özel Ödülü”ne layık gördü.

“ÇİLLİ KADRAJ”

Ödülün gerekçesi:

Şair Hilmi Haşal, bu kitabında geçmiş ile gelecek arasında evrensel bir bağ kuruyor. Az sözcükle çok şey anlatma kaygısı gütmeden yaşamının izleklerini, şiirin bir tür iç sezi işi olduğuna kanıt olarak ortaya koyuyor.

İnsan, yaşadığı sürece şiir de yaşar anlayışıyla okura sunduğu şiirlerinde estetik arayışlar, buluşlar, izlek ve imge zenginliğini artırarak varoluş kavramına anlam yüklüyor.

“ŞEYTAN DÜĞÜNÜ”

Ödülün gerekçesi:

Nazlı Ayça Özkarahan’ın Şeytan Düğünü adlı eserinde yer alan, öykülerin konu, yer, zaman olarak bütünlük göstermesi, öykülerdeki kurgunun sağlamlığı, anlatım dilinin özgünlüğü, betimlemeleri, kişilerin ve konunun ülke ve toplum gerçeklerini yansıtması, sahici olması, dil ve anlatımın akıcılığı, konuya uygun teknik, dil, anlatım tutturma becerisi ve konu, dil ve iletinin çağdaşlığı bağlamında önemli bir yapıt olarak karşımıza çıkmaktadır.

TÖREN 2 ARALIK’TA

Ödül sahipleri ödüllerini Rüştü Onur’un ölüm yıldönümü olan 2 Aralık 2022 tarihinde Devrek’te düzenlenecek olan bir törenle alacaklar.

edebiyathaber.net (1 Kasım 2022)

Yorum yapın