Deniz Yüce Başarır’ın yeni konuğu: Can Kozanoğlu

Haziran 29, 2020

Deniz Yüce Başarır’ın yeni konuğu: Can Kozanoğlu

Sohbetle bilgiyi buluşturan podcast “Ben Okurum”un yeni bölümünde deneyimli yayıncı Deniz Yüce Başarır, konuğu ve eski dostu Can Kozanoğlu ile bol kahkahalı bir kitap sohbetine imza atıyor.

İkilinin, İngiliz yazar Jeanette Winterson’ın Tutku adlı romanına odaklandığı bölümde Kozanoğlu kitabı, “Tutkuları karşısında zafer kazanma ihtimali olmayan insanları anlatan bir roman” diye tanımlıyor ve ekliyor: “Tutku hâlâ özgünlüğünü koruyor. Benzer tarzda, benzer çaba içerisinde yüzlerce kitap yazılmış olmasına rağmen.”

Deniz Yüce Başarır, podcast’i “Ben Okurum”un yeni bölümünde gazeteci, televizyoncu, sosyolog ve yazar Can Kozanoğlu’nu ağırlıyor. İkili, Kozanoğlu’nun “Winterson okurken kolay kolay yüzeye çıkamazsınız” dediği, İngiliz yazar Jeanette Winterson’ın Tutku adlı romanını konuşuyor. Masalsı dili, tarihi olayları ve kişilikleri, sıradan insanların hayatlarıyla birleştiren ilgi çekici kurgusuyla Tutku, edebiyatseverler için tadına doyulmaz bir haz sunuyor. Başarır’ın romandan seçtiği ve seslendirdiği bölümler de bu edebiyat keyfini tamamlıyor.  

Can Kozanoğlu, Jeanette Winterson için “Romancı olmak istemiş insan var, bir de doğal anlatıcı var. Jeanette Winterson’ın doğal anlatıcı olduğunu düşünüyorum. Hikâye anlatmak, mayasında var.” derken, benzer tarzda birçok roman yazılmış olmasına rağmen Tutku’nun hâlâ özgünlüğünü koruduğunun da altını çiziyor.

Storytel Türkiye’nin sponsorluğunda hazırlanan “Ben Okurum”un tüm bölümlerine Storytel, Spotify, Apple Podcasts, Podtail, CastBox ve Simplecast’ten ulaşılabilir.

edebiyathaber.net (29 Haziran 2020)

Yorum yapın