Deniz Ceren Türkkan bu kez bir romanla okur karşısında

Nisan 17, 2023

Deniz Ceren Türkkan bu kez bir romanla okur karşısında

Deniz Ceren Türkkan’ın Denize Söylediğim Şarkılar adlı romanı İthaki Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Deniz kıyısından, aşk ve tutku arasındaki ince çizgiyi arşınlayan bir hikâye.

Deniz Ceren Türkkan, ilk kitabı Düş Mesafesi’nden sonra bu kez bir romanla selamlıyor okuru. Denize Söylediğim Şarkılar’da, yüzyıllardır anlatılagelen aşk hikâyelerini sahipleniyor Türkkan; sevgiye, tutkuya, kıskançlığa ve ihanete dair derin cümleler kuruyor. Kendini denize teslim eden bir kadının ve denizden medet uman bir erkeğin şarkısını söylüyor.

Gördü onu.

Çölde serap gören bir gezgin gibi gördü.

Gördü ve beyninden vurulmuşa döndü.

Gülümsemesinde, akşam karanlığını aydınlatan giz dolu bir ışık vardı. Cicili bicili süslenmiş, yüzünün belirgin hatlarını öne çıkaran bir makyajla boyanmıştı. Kızıl saçlarından bir tutam perçem elmacık kemiklerine düşüyordu; bu başına buyruk düşüşte, yeşil gözlerinin derinliğini vurgulayan bir kırıtkanlık, süzgün bir eda gizliydi.

Handan, gözleri çakmak çakmak, ‘Çok güzel,’ diye fısıldadı. ‘Böyle bir güzellik, değil bir denizciye, tüm denizlere hükmedebilir.’

Yazar hakkında

Deniz Ceren Türkkan, 4 Ekim 1998 tarihinde Rize’de doğdu. Çocukluğunu farklı şehirlerde geçirdi.

2018 Güzel Ordu Sanat ve Kültür Derneği Öykü Yarışması’nda “Beyaza Nefret” isimli öyküsü ve Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği 2019 Fakir Baykurt Öykü Yarışmasında “Un Helvası” isimli öyküsü yetişkin kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. 2019 Tuna Nehri Öykü Yarışmasında “Çocukların Tuna’sı” isimli öyküsü birin cilik ödülüne layık görüldü, eser İngilizce ve Macarca yayımlandı, aynı zamanda yazar 2020 Budapeşte Uluslararası Kitap Fuarı’na davet edildi.

Ankara’da yaşamaktadır. Öğrenimine Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat bölümünde devam etmektedir.

edebiyathaber.net (17 Nisan 2023)

Yorum yapın