“Decameron” indirimde

Kasım 17, 2020

“Decameron” indirimde

Giovanni Boccaccio’nun “Decameron” adlı kitabının Rekin Teksoy çevirisiyle Oğlak Yayınları tarafından yayımlanan 12. cep boy baskısı % 40 indirimde.

Tanıtım bülteninden

Eksiksiz ve sansürsüz ilk ve tek Decameron

Boccaccio’nun 1349-1353 yılları arasında yazdığı başyapıtı Decameron on gün boyunca anlatılan yüz öyküden oluşur.

Günde on öykü anlatılır. Her günü bir kral ya da kraliçe yönetir. Yazar Decameron’un önsözünde kitabın özelliklerini açıklar, sevenlerin, özellikle de seven kadınların acılarını hafifletmeyi amaçladığını belirtir.

Decameron gelişmekte olan Floransa burjuvazisinin, işleri nedeniyle sık sık uzak ülkelere giden kocalarının dönüşünü beklemekle ömür tüketen kadınları için yazılmıştır.

Veba salgınından kaçmak için bir araya gelen yedi genç kadınla üç genç erkek ‘gönüllerince yaşayarak gülüp eğlenmek, aklın sınırları dışına taşmayan zevkler tadabilmek’ amacıyla, önce Fiesole dolaylarında bir evde, sonra da bir şatoda konaklarlar. Her gün (Cumartesi ile Pazar dışında) öğleden sonra, her biri bir öykü anlatır. Öykünün konusunu günün yöneticisi (kral ya da kraliçe) belirler. Birinci ve dokuzuncu  günde ise, herkes istediği öyküyü anlatır. Böylece yüz öykü anlatılmış olur.

Tadımlık>>>

edebiyathaber.net (17 Kasım 2020)

Yorum yapın