Dayanışmanın önemi üzerine küçük bir öykü…

Temmuz 10, 2013

Dayanışmanın önemi üzerine küçük bir öykü…

Çok sıcak geçen bir yazda, yağmur bulutlarının geciktiği bir dönemde zor duruma düşen büyüklü küçüklü altı kardeşin öyküsünden bahseden “Su Kardeşler”de Süleyman Bulut, dayanışmanın önemini anlatıyor.

Irmaksu, Deresu, Gölsu, Nehirsu, Denizsu ve Okyanussu… Onlar birbirleriyle her zaman görüşemeseler de sürekli birbirine destek olan altı kardeş… Kurak bir yazda geçiyor “Su Kardeşler”in hikâyesi… Sularının tükenmeye zor tuttuğu bir dönemde nasıl kurtulduklarını, yeri geldikçe karşılaştığı bütün çocuklara hikayesini anlatan Irmaksu’dan dinliyoruz..

Daha önce “Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler 1 ve 2”, “Atatürk Hangi Takımı Tutuyordu?”, “Ormandaki Dev”, “Toparlacık Nokta ve Arkadaşları”yla beraber pek çok kitabı Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlanan Süleyman Bulut’un yeni kitabı “Su Kardeşler”, çocuklar tarafından yine çok sevilecek.

“Kardeşinin zor durumda olduğu anlayan Nehirsu, o gürül gürül sesiyle güç vermeye çalışmış ona. ‘Benim suyum senin suyun, hiç merak etme,’ demiş. Yer altı beslenme kaynaklarının bir kısmını kardeşiyle paylaşmış hemen. Güneş ortalığı kavurur, bulutlar ortada görünmezken dünya kendi çevresinde dönmesini sürdürüyormuş. Pazartesiler salılara, salılar çarşambalara, perşembelere bağlanıyor; günler geçiyor ama bir tek yağmur bulutu geçmiyormuş gökyüzünden.”

 Resimleyen: Gözde Bitir

Yaş aralığı: 6, 7, 8

10 Temmuz 2013

Yorum yapın