Çukurova Ödülü’nün sahibi yazar İpek Ongun

Mart 9, 2012

Çukurova Ödülü’nün sahibi yazar İpek Ongun

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında verilen “Çukurova Ödülü”nün bu yılki sahibi yazar İpek Ongun oldu. Ongun ödülünü 22 Mart’ta alacak.

Adana’da 22-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek 6. Çukurova Sanat Günleri kapsamında verilecek olan “Çukurova Ödülü”nün sahibi, yazar İpek Ongun oldu.

Ongun, ödülün kendisine verildiğini öğrendiğinde duygularını Çukurova Sanat Girişimi Mersin Koordinatörü Ziya Aykın'a şu sözlerle anlattı:

“Sayın Ziya Aykın, arayıp Çukurova Ödülü için beni düşündüğünüzü söylediğinizde o kadar şaşırdım ki, o birkaç saniye içinde ne diyeceğimi bilemedim. Durumu kavradığımdaysa, böylesi değerli sanat ve kültür insanlarının beni bu ödüle layık görmeleri beni gerçekten duygulandırdı, onurlandırdı. Ve çok çok mutlu etti. Teşekkür ederim, yürekten teşekkür ederim. En iyi dileklerimle.”

“Çukurova Ödülü” İpek Ongun’a neden verildi?

Çukurova Sanat Girişimi adına konuşan Genel Koordinatör Çetin Yiğenoğlu, ödülün Ongun’a verilme gerekçesini şöyle açıkladı:

 “Çukurova Ödülü'nü tüm yazın yaşamını gençlere hizmete adadığı, onbinlerce gence okuma alışkanlığı kazandırdığı, edebiyatı sevdirdiği, onlara sorunlarının çözümünde adeta bir psikiyatrist, bir psikolog bilinçliliğiyle, bir anne sıcaklığıyla yardım ettiği, olası  sorunlar karşısında ne yapmaları gerektiğini önceden öğrenmiş,  mutlu, sorumlu, saygılı kişiler olmaları konusunda olağanüstü başarı sağladığı, ayrıca,  Türkçe'ye gösterdiği özenle de örnek olduğu, çalışmalarıyla anne ve babalar tarafından model alındığı, eserleriyle  Çukurovalılık hoşgörüsünü, alçakgönüllülüğünü, erdemini yücelttiği için İpek Ongun'a sunmaya karar verdi”.

Mersin'de yaşayan ve Çukurova Ödülü’nün dördüncü sahibi olan Ongun, ödülünü 22 Mart 2012’de saat 18.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek bir törenle alacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişim destekçisi olduğu ve Türkiye Yazarlar Sendikası ile Arap Yazarlar Birliği’nin desteği ile gerçekleştirilen etkinlik, Çukurova Sanat Girişimi tarafından düzenleniyor.

Çukurova Ödülü

Çukurova Sanat Girişimi, 24 Nisan 2009’dan bu yana verilen Çukurova Ödülü’nü “bir özendirme ya da başarı ödülü değil bir değerlendirme ödülü” olarak nitelendiriyor ve ödülün bir “barış ödülü” olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

“Çukurova Ödülü” sinemadan tiyatroya, resimden müziğe, şiirden romana, makaleden fıkraya, röportaja, çeşitli alanlarda eser sahibi sanatçı, akademisyen, gazeteci, yazar, kültür-sanat, bilim ve edebiyat alanlarında emek ve ürün veren, kültür ve sanatla uğraşan, Çukurova'yı tanıtan, yücelten, bunu yaparken de Doğu Akdeniz ve Ortadoğu'ya barış tohumları eken insanlara, tüzel kişilere veriliyorr.

Ödülün değerlendirmesi, Çukurova Sanat Girişimi yönetimince yapılıyor ve her yıl etkinlik tarihinden en az 15 gün önce basın-yayın ve iletişim araçları aracılığıyla açıklanıyor. Ödüle değer görülen kişiye/kuruluşa bu amaçla hazırlanmış özel bir plaket veriliyor.

Kaynak: edebiyathaber.net (09 Mart 2012)

Yorum yapın