Çukurova Kitap Fuarı 14 Ocak’ta başlıyor

Ocak 10, 2024

Çukurova Kitap Fuarı 14 Ocak’ta başlıyor

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ve Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Fuarcılık A.Ş. destekleri ile hazırlanan Çukurova 16. Kitap Fuarı, 14–22 Ocak 2024 tarihleri arasında Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. 

Düzenlendiği ilk yıldan bugüne bölgenin kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayan Çukurova Kitap Fuarı bu yıl 300’e yakın yayınevi, marka ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek. 2024 yılının ilk kitap fuarı panel, söyleşi, şiir dinletisi ile çocuk etkinliklerinden oluşan 93 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. 

Edebiyat ve yayıncılık dünyası Adana’da bir araya geliyor

13 Ocak 2024 Cumartesi günü açılacak ve dokuz gün boyunca devam edecek fuar, 300’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşuna ev sahipliği yapacak, dokuz gün boyunca düzenlenecek 93 panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan kültür etkinlikleri ve imza günlerinde, yazarlar okurlarıyla buluşma fırsatı bulabilecek. Fuarın konukları arasında yer alan Ahmet Telli, Ayşe Kulin, Aytül Akal, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Behiç Ak, Buket Uzuner, Doğu Yücel, Engin Alan, Eray Hacıosmanoğlu, Erdem Atay, Faruk Dilaver, Hicabi Demirci, Hidayet Karakuş, Kahraman Tazeoğlu, Kemal Varol, Koray Avcı Çakman, Mine Söğüt, Miyase Sertbarut, Murat Ağırel, Murathan Mungan, Mustafa Balbay, Nihat Genç, Nilgün Ilgaz, Osman Pamukoğlu, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Nurullah Genç, Saygı Öztürk, Sedef Kabaş, Sevil Atasoy, Sinan Akyüz, Sinan Meydan, Sinan Yağmur, Şükrü Erbaş, Talha Uğurluel, Timur Soykan, Tülin Kozikoğlu, Ümit Özdağ, Ünal Güner, Yılmaz Özdil, Zeynep Oral ve daha birçok birbirinden değerli 500’e yakın şair ve yazar beraberinde genç yazarlar da dokuz gün boyunca düzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde başta Adana olmak üzere Akdeniz’in çeşitli illerinden gelen okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak. 

Etkinliklerle dolu dokuz gün 

Çukurova Kitap Fuarı’nın, bölge için önemli bir kültür şöleni olduğunu ve okuma alışkanlıklarına olumlu katkı sağladığını belirten Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, düzenlendiği ilk yıldan bu yana Adana başta olmak üzere ve çevre kentlerden 3 milyona yakın okuyucuyu ağırladıklarını dile getirdi. 2024 ilk Kitap Fuarı’nı gerçekleştirdikleri için heyecanlı olduklarını da sözlerine ekleyen Ersözlü “Çukurova Kitap Fuarı, öğrenci, genç, yetişkin, emekli her yaştan okurun ilgi gösterdiği, her zaman çok kalabalık söyleşilere ev sahipliği yapan ve imzaların coşkulu geçtiği bir fuar. 9 gün boyunca birbirinden değerli yazar, çizer, kültür insanı ziyaretçilerimizle buluşacak, etkinlikler, söyleşiler, imza günleri yapılacak. Tüm kitapseverleri coşkumuzu paylaşmaya bekliyoruz” dedi.

Fuar kapsamında Tüyap ve Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından “Çukurova’nın Değerleri” konu başlığında, Mehmet H. Doğan, Dadaloğlu, Karacaoğlan, Turan Altuntaş, Muzaffer İzgü, Demirtaş Ceyhun, Kamuran Şipal ve Şener Şen gibi edebiyat dünyasının ustalarının hayatı ve eserleri ile ilgili bir dizi söyleşi gerçekleşecek. 

Tüyap ve Türkiye Yazarlar Sendikası tarafından gerçekleşecek “Yaşar Kemal 100 Yaşında” söyleşisinde de usta yazar bir kere daha anılacak. 

Çukurova Kitap Fuarı’nı Takip Edin

Fuarla ilgili en güncel haberler, konuk yazarlar, ulaşım bilgileri, etkinlikler ve imza günlerine www.cukurovakitapfuari.com sitesinden; facebook/tuyapkitapfuari, twitter/kitapfuari ve instagram/kitapfuari hesaplarından ulaşılabilecek. Ayrıntılı etkinlik programı ve imza günleri listesi fuar web sitesinde bulunan ‘Etkinlik Takvimi’ sekmesinden takip edilebilecek.

Girişin ücretsiz olduğu Çukurova Kitap Fuarı 13-20 Ocak tarihlerinde,  10.00 – 20.00, kapanış gününde ise 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

edebiyathaber.net (10 Ocak 2024)

Yorum yapın