Çok sevilen “Talihsiz Serüvenler Dizisi”nin yazarından iki resimli kitap

Ekim 3, 2018

Çok sevilen “Talihsiz Serüvenler Dizisi”nin yazarından iki resimli kitap

 

hep kitap, A Series of Unfortunate Events (Talihsiz Serüvenler Dizisi) dizisinin yazarı Lemony Snicket’ın iki resimli kitabı Karanlık ve Huysuzluğun ve Dalın Hikâyesi’ni  Türkiye’deki okurlarla buluşturuyor. Karanlık ile Huysuzluğun ve Dalın Hikâyesi, okul öncesi dönemdeki çocuklara hitap ediyor. Gözde Kurt’un İngilizce aslından dilimize çevirdiği kitaplar, 5 Ekim’den itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

Karanlık

Laszlo karanlıktan korkuyordu. Karanlık, Laszlo’dan korkmuyordu. Laszlo evde, karanlık bodrumda yaşardı. Bir gece karanlık, Laszlo’yu odasında ziyaret etti, Laszlo da bodruma indi. Bu, Laszlo’nun karanlıktan korkmamaya başlamasının öyküsü… Lemony Snicket’ın kaleme aldığı, Caldecott Ödülü sahibi Jon Klassen’in resimlediği Karanlık, 2014 New York Times En İyi Resimli Kitabı, Charlotte Zolotow Ödülü, School Library Journal Yılın En İyi Resimli Kitabı ve Publishers Weekly Yılın En İyi Kitabı ödüllerine layık görüldü.

Huysuzluğun ve Dalın Hikâyesi

Bir zamanlar bir huysuzluk bir de dal vardı. Dal, ağaçtan düşmüştü. Peki, huysuzluk nereden gelmişti? Dalı yerden kim almıştı? Huysuzluk birinden diğerine nasıl olursa geçiyordu. Ne olacağını asla bilemezsiniz. Lemony Snicket’ın sürprizlerle dolu Huysuzluğun ve Dalın Hikâyesini Matthew Forsythe resimledi.

Lemony Snicket hakkında:

Birleşik Amerikalı müzisyen, yazar Daniel Handler’ın takma adı. Sinema ve televizyona da uyarlanan Talihsiz Serüvenler Dizisi ile tanınıyor.

edebiyathaber.net (3 Ekim 2018)

Yorum yapın