Çok satan gizem-gerilim romanı

Mayıs 26, 2023

Çok satan gizem-gerilim romanı

Liz Moore’un Uzun Parlak Nehir adlı romanı, Cengiz Yücel çevirisiyle Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayatın bir nehir gibi akıp gittiği Kensington, peş peşe yaşanan kadın cinayetleriyle sarsılmaktadır. Tam bugünlerdeyse Mickey, yıllardır konuşmadığı için uzaktan uzağa gözetlediği uyuşturucu bağımlısı kardeşi Kacey’nin izini kaybetmiştir. Kardeşini bulmak için çıktığı yolda mesleğini –devriye memurluğu-, dostlarını, oğlunu kaybetme korkusuyla yüz yüze gelecektir. Takıntılı bir şekilde peşine düştüğü gizemin aydınlanmasıyla birlikte eski hatıralar canlanacak, yeni dostlar edinecektir.

“Gerçek, beni yalandan daha fazla korkutuyordu. Gerçek, yaşamımdaki durumları değiştirecekti. Yalan ise durağandı. Yalan huzur doluydu. Yalanla mutluydum.”

Liz Moore’un çok ilgi gören ve New York Times Bestseller  listesine giren kitabı Uzun Parlak Nehir aynı zamanda 2020 Goodreads seçimlerinde “En İyi Gizem-Gerilim adayı” olmuştur.

“Moore’un gözlemleri bilgilendirici ve şefkatli… Uzun Parlak Nehir ile ilgili en güzel şeylerden biri, bağımlılığın bir edebi methiyesi olmaması.” (The Guardian)
 
“Karakterlerin iç dünyasının, olayların akışı kadar önemli olması tatmin edici.” (New York Times)

Liz Moore

Liz Moore müzisyenlik deneyiminden ilhamla yazdığı The Word of Every Song (2007) kitabıyla yazarlık yolculuğuna başlamıştır. Heft (2012) ve The Unseen World (2016) gibi kitapların ardından New York Times Best Seller kitabı Long Bright River’ı 2020 yılında yayımlamıştır. Kitaplarının çok satmasının yanı sıra 2014’te Rome Prize in Literature’ı kazanmıştır. Şimdilerde Moore, ailesiyle birlikte Philadelphia’da yaşamaktadır.

edebiyathaber.net (26 Mayıs 2023)

Yorum yapın