Çocukluğumuzun, çocuklarımızın, geleceğimizin kurtuluşu için hepimize çağrı

Ağustos 15, 2023

Çocukluğumuzun, çocuklarımızın, geleceğimizin kurtuluşu için hepimize çağrı

Hayati Sır’ın “Masumiyet” adlı kitabı Hayykitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Gökyüzüne bakamadan. Mevsimlerin değişmesini fark edemeden alelacele, mekanik olarak büyütülen çocuklarımızın, geleceğimizin, masumiyetimizin korunması için yazıldı bu kitap. Düşünceyle değil bir hisle yazıldı.

Kitap, yeryüzünün bugünkü acı durumunu ve küresel sistemin. Çocukların. Çocukluk masumiyetlerini ellerinden nasıl aldığını anlatıyor. 

Akılları kalplerinden ayrı düşmüş, çocukluğunu kaybetmiş, ekran bakışlı büyüklerin, çocukların ellerine o karanlık ekranları vererek, içi katkı dolu bebek mamalarını yedirerek ve hiç açmamaları gereken Wi-Fi’lerini  kapatmayarak onları o yakıcı radyasyon denizinin içine attıklarını gözler önüne seriyor.

Hayati Sır. Çocuklara. Çocukluğunu kaybetmemiş büyüklere sesleniyor. Alacakaranlık kuşağına sokulmaya çalışılan bu dünyanın ümidi. Çocukluğunu, masumiyetini kaybetmemiş olanlardır diyor. Ve insanın büyüdükçe içindeki çocukluğunun büyümemesi gerektiğini vurguluyor.

Ardından kitap. aşka geliyor. Bizi İlâhi Aşk’a davet ediyor. Masumiyeti korumanın Aşkla mümkün olduğunu ve koskocaman kâinatın küçücük kalbimize nasıl sığabileceğini söylüyor.

İnsanın, maddenin karanlığından kurtulduğunda, düşüncelerini terk ettiğinde ve kendi hislerine güvendiğinde ruhun özgür kalabileceğini anlatıyor Hayati Sır. Ve devam ediyor; “Bütün hayat aslında, ‘bir’ histir ey çocuk. Hissettiğin an yaşayacaksın. Durdurmayacaksın. His. Cennet’tendir. Hissettiklerinin önünü aklın keser. Dünya aklın. Oysa Cennet. ‘Bir’ histir.”

edebiyathaber.net (15 Ağustos 2023)

Yorum yapın