Temposu giderek artan bir intikam hikâyesi: “Ölümden Beter”

Ağustos 15, 2023

Temposu giderek artan bir intikam hikâyesi: “Ölümden Beter”

Çağatay Küpçü’nün Ölümden Beter adlı romanı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Epilepsi üzerine tıp literatürünü değiştirecek bir keşif yapmış dünyaca ünlü bir doktor ve onun öğrencileriyle omuz omuza haksızlıklar karşısına dikilmekten çekinmeyen akademisyen eşi… Sevgi dolu bir birliktelik, rüya gibi bir hayat… Fakat -özellikle bizimki gibi ülkelerde- hiçbir rüya sonsuza kadar sürmez. Onların da hayatları, tam da büyük keşfin açıklandığı gün, alt üst olur. Yaşadıkları bu yıkım yalnızca kendi hayatlarını değil onlarca başka hayatı da geri dönülmez şekilde değiştirecektir.

Bu kitabı okurken insanın karanlık yanları üzerine tekrar tekrar düşünecek ve intikam duygusunun insana neler yaptırabileceğini şaşkınlıkla anlayacaksınız.

İyilik ve kötülük nerede başlar, nerede biter? Yaşanan acılar büyüdükçe insanın hisleri de ölür mü? Herkesin kendi adaletini sağlamaya çalıştığı bir dünyada haklı ile haksızı birbirinden ayırt etmek mümkün mü?

Her şey küçücük bir sözcükle başlar ya da sona erer bazen; La Vie

Arka Kapak Yazısı:

Adaletin olmadığı yerde tek kanun intikamdır.

“Haluk yoğun bakım odasına girince gözlerine inanamadı, istem dışı elleriyle burnunu ve gözlerini tuttu. Bir anda gözünden yaşlar boşandı. Sanki bir boksör, Hayat’ı kum torbası niyetine kullanmıştı. Gözleri ve yüzü o kadar şişmişti ki koca bir balonu andırıyordu. Bacakları alçıdaydı, halat benzeri şeylerle havada sabitlenmişti. Kimseye zararı olmayan, hani derler ya karıncayı bile incitmeyen Hayat’ın başına bunlar nasıl gelmişti?

Gerçekten söyledikleri doğru olabilir miydi? Hayat’ı bu hale bir polis getirmiş olabilir miydi? Eğer öyleyse tabii ki mahkemede cezasını çekmeliydi. Ama beklediği gibi olmadı…”

Büyük keşfini dünyaya duyurduğu gün eşi Hayat’ı polis şiddetine kurban veren ünlü doktor Haluk Toköz, o gün kendine bir söz verdi: Sonuna kadar gidecekti, ne kadar sürerse sürsün, neler kaybederse kaybetsin, sonuna kadar gidecekti! Gerekirse bu uğurda tüm insanlığını da feda edecekti.

Yazar Hakkında:

Çağatay Küpçü, 12 Haziran 1983 İzmit doğumludur. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektronik Haberleşme bölümünde tamamladı. Televizyon yayıncılığı ile tanışması da bu dönemde oldu. Birçok özel televizyon kanalında teknik yönetmen olarak görev aldı. Kariyerine 2019 yılından itibaren TRT’de devam etmektedir.

edebiyathaber.net (15 Ağustos 2023)

Yorum yapın