Çocukların yeni okuma arkadaşı Küçük Mürmür

Kasım 23, 2020

Çocukların yeni okuma arkadaşı Küçük Mürmür

Andreas Schlüter’in yazıp Dirk Hennig’in resimlediği “Küçük Mürmür” serisi, 7 ve üzeri yaş grubu için Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Okumayı yeni öğrenen çocuklar için özel olarak tasarlanan “Küçük Yıldızlar” koleksiyonu yeni kitaplarla zenginleşiyor.

Andreas Schlüter‘in yazıp Dirk Hennig‘in resimlediği Küçük Mürmür’ün maceraları, “Küçük Yıldızlar – İlk Okuma Kitaplığı” serisindeki yerini alıyor.

“Okuma Seviyesi 2” olarak sınıflandırılan bu neşeli öyküler, okumayı söken 1. sınıf öğrencilerini ve okumada hızlanmak için alıştırma yapan 2. sınıf ilk dönem öğrencilerini hem eğlenceli hem de öğretici bir okuma serüvenine davet ediyor.

Çocuklar, Kalamaryalı sevimli mürekkep balığı Mürmür ve yakın dostlarıyla beraber farklılıkların zenginliğini keşfediyor, sosyal ilişkileri geliştirmenin önemini öğreniyor. Mürmür’ün, karşılaştığı sorunlara yönelik ürettiği pratik çözümler, bir yandan okurları eğlendiriyor bir yandan da akran zorbalığının sebepleri ve sonuçları üzerine onlara düşünme fırsatı sunuyor.

Küçük Mürmür kitaplarının sonunda yer alan 16 sayfalık “Bulmaca Diyarı” bölümü, çocukların okuduklarını daha iyi anlamalarına ve pekiştirmelerine katkı sunuyor.

Büyük kitap harfleri, basit cümleler, kısa paragraflar ve resimlerde dikkate yönelik ayrıntılarla okumaya heveslendiren “Küçük Yıldızlar – İlk Okuma Kitaplığı” serisi Tudem’in yayın planında yer alacak yepyeni kitaplarla zenginleşmeye devam edecek.

edebiyathaber.net (23 Kasım 2020)

Yorum yapın