Çocuklara bilimi sevdiren yazardan ödüllü kitap

Aralık 24, 2021

Çocuklara bilimi sevdiren yazardan ödüllü kitap

Christopher Edge’in “Maisie Day’in Sonsuz Canları” adlı romanı, 9 ve üzeri yaş grubu için Ceren Ceylan çevirisiyle Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

2019 STEAM Çocuk Kitapları Ödülü sahibi ve 2019 Carnegie Medal Adayı olan Maisie Day’in Sonsuz Canları, fizik, kuantum fiziği, matematik, biyoloji, astronomi gibi pozitif bilimleri edebi bir kurguyla buluşturan kitaplarından tanıdığımız Christopher Edge’in yeni kitabı. Edge bu kitabında da çocukları yine heyecanlı ve duygusal bir macera içinde entropi, möbius şeridi, reaktörler, nükleer reaksiyon, soğuk füzyon gibi bilimsel kavramlarla, evrenin işleyişine dair bilgilerle tanıştırıyor. 

Maisie Day on yaşında, akademik alanda üstün yetenekli bir kız çocuğu. Üniversitede, aynı anda iki bölümde birden okuyor, evde eğitim görüyor. Bilime, evrenin işleyişini anlamaya büyük bir merak duyuyor. Kendi soğuk füzyon reaktörünü yapmak en büyük hayali.

O gün Maisie’nin onuncu yaş günü. Evlerinin arka bahçesinde bir doğum günü partisi yapacaklar. Kendi nükleer reaktörünü yapmak için ihtiyaç duyduğu malzemelerin hediye olarak gelmesini umuyor. Ama ev bomboş ve dış kapının ardında yoğun, korkunç bir karanlık var.

Sürekli değişen bir gerçeklikte kısılıp kalan Maisie, kurtulmak için evrenin yasalarına ve ailesinin sevgisine güvenmek zorunda.

Ama bu sefer bunlar bile yeterli olmayabilir…

Övgüler:

“Maisie Day’in Sonsuz Canları, muhteşem Christopher Edge’den duygu dolu, beyni çalıştıran gizemli, bilimsel bir macera.” (The Guardian)
 
“Keşke Christopher Edge benim fen bilgisi öğretmenim olsaydı. Bu sürükleyici hikâye, zor konuları dozu yüksek bir maceraya çeviriyor.” (The Times, Haftanın Çocuk Kitabı)
 
“Eşsiz, muhteşem bir kitap.” (The Bookseller)
 
“Kimse Christopher Edge gibi yazamıyor, bu da yazarın diğer kitapları gibi etkileyici, duygusal ve muhteşem bir macera.” 
 (Kiran Millwood Hargrave)
 
“Bu kitap sizi şaşırtacak, hayal gücünüzün sınırlarını genişletecek ve sizi büyüleyici bir hikâyenin içine çekecek.”  (Carousel)
 
“Sürükleyici, ürkütücü, inanılmaz orijinal. Beyninizi ele geçirecek, kalbinizi sızlatacak.” (Jonathan Stroud)
 
“Edge’in hikâyesi, insanlığın sıcaklığını evrenin en ilginç teorileriyle, muhteşem bir ustalıkla bir araya getiriyor.”  (Robin Ince)

“Özünde duygusal bir hikâye yer alan, bilim dolu muhteşem bir roman.” (Ross Welford)

“Uzun zamandır okuduğum en iyi kitap. Karşılaştığınız her çocuğa hediye edin.”  (Lucy Mangan)

edebiyathaber.net (24 Aralık 2021)

Yorum yapın